Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Galerie foto - Lucrările la primul tronson din Calea Cisnădiei se apropie de final. Constructorul încearcă să termine mai repede

Galerie foto - Lucrările la primul tronson din Calea Cisnădiei se apropie de final. Constructorul încearcă să termine mai repede

Lucrările programate pentru o parte din Calea Cisnădiei, cea dintre străzile Siretului și Gheorghe Dima, sunt aproape de finalizare. Potrivit proiectului, primul tronson de drum modificat ar trebui redat traficului rutier în luna octombrie a acestui an. 

Lucrările de reconfigurare a carosabilului de pe Calea Cisnădiei, la ieșirea din oraș, au început în luna mai 2020 și sunt în grafic în prezent, potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu. „S-a lucrat pe tronsonul dintre strada Siretului și strada Gheorghe Dima. Carosabilul s-a lărgit pe această porțiune de la 2 la 3 benzi, cu păstrarea zonelor verzi existente și s-a realizat noua structură rutieră pe care s-a așternut deja primul strat de asfalt, inclusiv în sensul giratoriu de la intersecția cu str. Gh. Dima. Pe această porțiune a început lucrul la trotuare”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei, pentru Turnul Sfatului.

Termenul contractual de realizare a lucrărilor este sfârșitul lunii octombrie 2020, însă constructorul a anunțat că încearcă să încheie până la începerea școlii. „Constructorul, Terra Building, depune toate eforturile pentru a finaliza mai repede această lucrare, până la jumătatea lunii septembrie, pentru a nu se crea blocaje odată cu reluarea cursurilor elevilor”, spune sursa citată.

Cu toate că lucrările nu au fost încă finalizate pe acest tronson, adeseori șoferii își fac loc printre barierele puse de muncitori la ambele capete ale drumului, pentru a nu mai ocoli această zonă și trec direct prin mijlocul lucrărilor. 

De asemenea, se lucrează în prezent la sectorul dintre strada Siretului și ieșirea din oraș, spre Cisnădie, „la realizarea și avizarea proiectelor pentru relocarea rețelelor de gaz și electricitate pentru a permite lărgirea și în această porțiune. Între timp s-a lucrat la racordurile rețelei de apă și s-a finalizat canalizarea pluvială, iar după avizarea proiectelor de relocare a rețelelor de utilități vor începe lucrările și la infrastructura rutieră”, a mai menționat Mirela Gligore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian din Hipodrom IV

Acum 3 ani

Dacă actualei administrații condusă de omama Fodor și de echipa sa îi păsa cu adevărat de viața locuitorilor cu buletin de Sibiu, atunci nu ar mai fi tăiat prin cartierele Ștrand . Piața Cluj, Hipodrom I,II, III și IV copaci tineri și stufoși care țineau umbră, nu ar fi redus spațiile verzi din municipiul Sibiu, ar fi prelungit trotuarul cu bânci de pe strada Nicolae Iorga din părculețul situat în jurul bustului lui Nicolae Bretan până la trotuarul de acces spre Aleea Biruinței și, nu în ultimul rând, la ieșirea din Sibiu pe Calea Cisnădiei spre Cartierul Arhitecților (acolo unde s-a distrus trotuarul de acces pentru înlocuirea unei conducte de apă) s-ar fi amenajat în partea dreaptă a actualului șantier o cale ocolitoare (provizorie) de acces, respectiv o pasarelă din lemn cu balustrade peste pârâul Valea Săpunului. Dar, din păcate, din ce se vede pe teren, oricine, poate constata la România încă este valabil principiul ”merge și așa”. De aceea, fac un apel la toti alegătorii responsabili cu buletin de Sibiu care se vor prezenta la vot pe 27.09.2020 să se gândească de 2 ori înainte de a pune ștampila de vot în chenarul lui Omama Fodor Cora Astrid.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus