Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Mai multe firme oferă spații Inspectoratului Școlar pentru decongestionarea claselor în pandemie

Mai multe firme oferă spații Inspectoratului Școlar pentru decongestionarea claselor în pandemie

Anul școlar 2020 - 2021 începe, cu certitudine, pe data de 14 septembrie. Este decizia luată în urmă cu câteva săptămâni de autoritățile de la nivel național. Pentru felul în care va începe anul școlar nu există, însă, o poziție concretă și oficială.

În acest moment, în ceea ce privește județul Sibiu, pregătirile sunt la nivel de centralizare a datelor cu privire la situațiile identificate de fiecare școală în parte. O primă concluzie stabilită de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu este aceea că va fi nevoie de spații pentru ca o parte din clase să fie decongestionate pentru a se respecta măsurile de prevenție și siguranță impuse de autoritățile naționale în contextul creat de pandemia de COVID-19.

În acest sens, prof. Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general spune că a avut discuții cu reprezentanții Primăriei Sibiu și că urmează se a se lua decizii. De asemenea, precizează că au fost câteva firme și instituții care au înaintat inspectoratului oferte de spații. Aceste oferte sunt contracost.

„Va fi nevoie de spații multe, iar identificarea acestora nu va fi o misiune ușoară. Am discutat și cu cei de la Primăria din Sibiu și vor lua și ei o decizie, la un moment dat, pentru că ceea ce ține de spații cei de acolo trebuie să le managerieze. De asemenea, pe adresa de e-mail a inspectoratului am primit câteva adrese prin care suntem înștiințați că, în caz de nevoie, ni se pun la dispoziție spații, bineînțeles contra cost. Este vorba despre Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Dumbrava Veseliei și hotelul Carpathian din Sibiu”, spune Alexandru Dumbravă.

Vă reamintim că ultimele declarații pe tema deschiderii noului an școlar au fost făcute ieri, 12 august, de premierul Ludovic Orban care a spue că reîntoarcerea elevilor la școală trebuie să se facă în condiţii care să ţină cont de situaţia epidemiologică.

„Din acest motiv, am luat decizia ca să se deschidă şcoala în mod diferenţiat, pe baza deciziilor luate în primă fază de consiliile de administraţie, inspectoratele şcolare, direcţiile de sănătate publică şi comitetele pentru situaţii de urgenţă", a spus Orban, amintind de cele trei scenarii în care vor fi deschise şcolile - verde, galben şi roşu -, în funcţie de numărul de infectări în ultimele 14 zile - 1, între 1 şi 3 şi peste 3.

El a explicat că, în funcţie de aceste scenarii, şcolile vor fi deschise cu prezenţa fizică a elevilor, cu prezenţă alternativă, iar acolo unde situaţia epidemiologică indică un risc epidemiologic mare cursurile vor fi online.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Misu Eva

Acum 2 ani

Dacă cineva sta să gândească mai profund, soluții se mai găsesc în spațiile școlare existente. Sunt licee care activează Intr,-un schimb și acolo s-ar putea aduce gimnaziul de la școlile din apropriere. Școală Regina Maria poate funcționa provizoriu în 2 schimburi. Liceul pedagogic are spatii disponibile, că și loc Noica , Avram Iancu, constructii. Stimați domni și doamne de la ISJ și de la primărie, mai există soluții , dacă le căutați .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus