Joi,
29.10.2020
Partial Noros
Acum
15°C

FOTO Zeci de sibieni au protestat în centru: „Domeniul Horeca a fost dat uitării de către domnul Orban”

19 August 2020 18:33

FOTO Zeci de sibieni au protestat în centru: „Domeniul Horeca a fost dat uitării de către domnul Orban”

Alături de proprietari de terase și restaurante, câteva zeci de sibieni care activează în domeniul HoReCa au întrerupt miercuri lucrul, protestând în centrul orașului.

Timp de o oră, începând de la 17:00, angajații câtorva terase din Sibiu nu au mai primit clienți și au afișat pancarte cu mesaje precum „Contăm doar când votăm?” sau „Meniul zilei: Șomaj”. Acțiunea a fost una organizată la nivel național, cu scopul de a reduce restricțiile impuse de autorități.

„Accesul la serviciile HoReCa este foarte limitat din cauza faptului că avem restricții. Până la ora 23:45 terasa trebuie să fie goală, interiorul nu îl putem folosi, iar dacă avem vreme ploioasă clienții nu pot să stea pe terasă. Poate reușim să îi facem pe oamenii de la guvern să se gândească puțin mai mult la noi. Două luni și jumătate terasa a fost închisă și a fost foarte greu pentru noi”, au declarat reprezentanții restaurantului Weidner, din Piața Mare a Sibiului, care au participat de asemenea la protest.

Angajații din domeniul HoReCa sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de autorități și de faptul că restaurantele nu au fost încă deschise în interior. „Domeniul HoReCa a fost dat uitării de către domnul Orban. Putem respecta aceleași reguli și în interior, putem purta măști și putem respecta distanțarea socială”, explică o angajată a Cramei Sibiene.

Comenzile clienților care au venit între orele 17:00 - 18:00 la terase nu au fost preluate, iar inițiativa proprietarilor și a angajatorilor a fost înțeleasă de aceștia. „Clienții ne-au susținut și ne-au înțeles, chiar dacă nu lucrează în domeniul nostru”.

Protestul a fost inițiat la nivel național de către Organizația Patronală Hora și Federația Industriei Hoteliere din România. Iar sibienii sunt convinși că vor fi nevoiți să continue protestele. „Vor mai urma și alte proteste dacă nu suntem luați în seamă de guvern. Sunt țări precum Spania, Italia sau Franța în care restaurantele au fost deschise, dar la noi nu se poate. Din păcate, mai multe terase din Piața Mare nu au vrut să participe la protest”, a remarcat unul din proprietarii de terase care a ieșit la protest.

 

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai Muntean

Acum 2 luni

Se impune DEMISIA GUVERNULUI ORBAN!!!!!!!
Raspunde

Alex Ciobanu

Acum 2 luni

Lasa ca e bine, sa va inchida. Asa va trebuie, asa ne trebuie la toti, acum nu mai iese nimeni in strada, nu mai exista va vedem din sibiu si alti mari protestatari, toate mers struna in Romania. Se fac autostrazi, spitale, cai ferate, se creaza locuri de munca, resc salariile, pensiile, nu se mai taie padurile, nimeni nu mai fura. Traiasca guvernul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus