Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Jó napot kívánok, Pizza Baci!

Jó napot kívánok, Pizza Baci!

Deschis de curând pe strada Ocnei, Pizza Baci este genul de pizzerie mică pe care o găsești în mai toate capitalele europene năpădite de turiști. Un local bazat pe un cuptor și o tejghea, pe principiul pizza iese caldă din cuptor și merge direct la turist. În teorie, ar trebui să aibă mare succes la Sibiu, în realitatea au deschis fix în plină pandemie de coronavirus.

Majoritatea sortimentelor de pizza pe care le vând sunt de sorginte italiană, sau măcar inspirate de la mama pizzei: Spinaci e formaggi, prosciutto e rucola, prosciutto e funghi și diavola. Ca să nu existe dubii, săptămâna trecută am cumpărat din fiecare sortiment existent câte o felie. N-am putut face un clasament, că diferă gusturile fiecăruia, însă am putut trage o concluzie sănătoasă. Nenea Baci face pizza puțin peste majoritatea restaurantelor din centrul istoric sau cele gen take-away, al căror meniu este de tipul: pizza-pasta. Adică nu e doar un blat congelat împăunat până la refuz cu tot felul de ingrediente dubioase, am văzut inclusiv cartofi prăjiți sau slană afumată.

La Pizza Baci blatul chiar este pufos și toppingul restrâns, așa cum se face o pizza autentică italiană. Dacă ingredientele sunt de calitate, atunci gustul lor va ieși în evidentă și de aici vine adevărata savoare a feliei de pizza. Se întâmplă asta la prosciutto e funghi, spre exemplu. În schimb, când ești nevoit să te adaptezi la cerințele turiștilor, inevitabil ies și abominații precum pizza vegetariană sau gorgonzola e speck.

Altfel spus, puține sunt sortimentele pentru care merită să spui că vrei să faci un drum până pe Ocnei să iei pizza din aia bună, cum nu găsești în altă parte. Eu pot să spun asta, fără regret, despre specialitatea casei. Părerea mea este că le-a rămas aluat și în loc să-l întindă pe tavă au împăturit în el diferite ingrediente, după care l-au băgat la cuptor. Un mix între calzonette și lichiu. Știți pizza aceea cu blatul ușor crocant, dar în care s-au scurs și uscat toate sucurile și uleiurile? O specialitate de la Baci numai din asta este formată. Când muști simți crusta, uleiul de măsline, brânza, puțină grăsime scursă de la prosciutto, iar la final un iz picant. Delicioasă. Pentru mine merită un drum din Piața Mică până pe Ocnei.

Prețurile la Pizza Baci sunt ca pentru turiști, adică nu diferă prea mult de cele de pe Bălcescu, spre exemplu. O felie costă între 6 și 8 lei, specialitatea e 7 lei.

Și da, am gustat din toate sortimentele dar tot nu pot să vă spun cine e Baci și de ce i-au pus numele așa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 8470

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus