Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Fotbaliștii de la „Tigrii-Team” cheamă cluburile sibiene la o campanie de donare de sânge

Fotbaliștii de la „Tigrii-Team” cheamă cluburile sibiene la o campanie de donare de sânge

Membrii Asociației Sportive de Fotbal pentru copii și juniori Tigrii-Team provoacă toate cluburile de fotbal, dar și pe sibieni, să doneze sânge. Inițiativa îi aparține antrenorului Laurențiu Preda, coordonatorul grupelor în cadrul asociației. Acesta spune că ideea i-a venit atunci când a aflat că o dată la trei secunde un om are nevoie de sânge pentru a trăi. Provocarea a fost lansată pe pagina de facebook a asociației.

„FC Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Academia Măgura, Zenit Sibiu, Pro Fotbal Sibiu, FC Hermannstadt, Viitorul Avrig, FC Tălmaciu, Lss Voința Sibiu sau orice alt club pe care am omis sa-l menționăm este rugat sa facă publică această inițiativă de a dona sânge la Spitalul Județean Sibiu. Împreună avem foarte mulți copii care practică cel mai frumos sport, haideți să-i convingem pe părinții lor sa facă o faptă bună...

O dată la 3 secunde un om are nevoie de sânge... Arată ca îți pasă!! Donează sânge și fii un erou anonim!!!

Cluburiile sibiene sunt și vor fi întotdeauna un exemplu de Fair-play și solidaritate.

Haideți să facem totul pentru a salva vieții! Zilele următoare, cu siguranță, fiecare club așteptăm să transmită pe paginile lor oficiale mesaje care sa încurajeze oamenii sa doneze sânge.

Împreună putem fi un exemplu pentru toată țara. Haideți să fim, noi, cluburile sibiene schimbarea ce o dorim în lume.

Rugăm pe toți cei care văd această postare să o distribuie pentru a fi cât mai mulți. Un exemplu concludent este că o donare de sânge poate salva 3 vieți!

Din respect pentru fotbal...”, este anunțul postat pe facebook.

Laurențiu Preda spune că ideea acestei inițiative i-a venit după ce a văzut un reportaj în urma căruia a aflat câtă nevoie de sânge este în spitale. Are încredere în capacitatea oamenilor de a face bine și în respectul pe care cluburile din Sibiu și-l poartă între ele.

„Am văzut zilele trecute un reportaj la televizor în care se spunea că la fiecare trei secunde un om are nevoie de sânge pentru a fi salvat. Atunci m-am gândit că noi avem la nivel de județ și chiar de oraș avem foarte mulți copii ai căror părinți ar putea face o faptă bună. Dacă zece părinți de la un club s-ar decide să doneze, deja cred că este o realizare. Drept dovadă, după ce am postat anunțul, multe dintre cluburile din Sibiu au răspuns. Interstar-ul, de exemplu, care este cel mai mare club din Sibiu, oferă câte un suvenir celor care merg să doneze și aduc dovada. Asta este spectaculos la Sibiu că există respect între noi, între oameni, de aceea sper ca acest demers să-și atingă scopul”, a spus Laurențiu Preda.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus