Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ISJ Sibiu: Prima zi de școală va fi una normală, dar vor fi dificultăți în respectarea măsurilor impuse în pandemie

ISJ Sibiu: Prima zi de școală va fi una normală, dar vor fi dificultăți în respectarea măsurilor impuse în pandemie

În Ședința de Colegiu Prefectural ce va avea loc miercuri, 26 august, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu vor prezenta situația școlilor înainte de începerea anului școlar 2020 – 2021. Potrivit raportului înaintat către reprezentanții prefecturii, prima zi de școală va fi o zi normală.

„Prima zi de şcoală, 14.09.2020, va fi o zi normală de şcoală în care elevilor le vor fi distribuite manuale şcolare, orarul fiecărei clase, elevii vor cunoaşte învăţătorii, diriginţii şi profesorii clasei şi va fi prezentat Regulamentul intern al fiecărei şcoli”, arată raportul.

De asemenea, tot în raportul ce va fi prezentat mâine, se menționează faptul că toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Sibiu dețin autorizaţii sanitare de funcționare, iar un număr de 34 unități de învățământ preuniversitar sunt în procedură de obținere a Autorizațiilor de Securitate la Incendiu, restul unităților de învățământ fie nu necesită astfel de autorizație fiind construite înainte de data prevăzută în Norme, fie le-au obținut până în prezent.

Cu privire la problemele semnalate de unitățile de învățământ privind stadiul de pregătire pentru deschiderea anului școlar 2020-2021, în același raport, inspectoratul anunță că, în contextul pandemiei de COVID-19, vor fi unele dificultăți în respectarea tuturor măsurilor ce vor fi aprobate prin Ordinul comun M.S.-M.E.C. Totodată se menționează faptul că, împreună cu unitățile de învățământ preuniversitar din județ s-a realizat o situație centralizată pentru necesarul de spații și clase/grupe pentru începerea anului școlar, cu respectarea distanțării sociale. Pe de altă parte s-a centralizat necesarul de personal suplimentar (cadre didactice și nedidactice), numărul de săli de clase în care s-au asigurat dispozitive electronice funcționale pentru transmiterea online a lecțiilor, situația elevilor care nu dețin dispozitive electronice pentru participarea online la lecții precum și identificarea sumelor necesare pentru asigurarea materialelor de dezinfecție, igienă etc.

Sursa Foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus