Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

”Ne jucăm și curățăm”: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă merg în cartierele Sibiului

”Ne jucăm și curățăm”: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă merg în cartierele Sibiului

Începând de sâmbătă, personajele colectării selective în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Proiectul se numește ”Ne jucăm și curățăm” și ajunge în 5 septembrie în Parcul Sub Arini, în 7 septembrie în cartierul Vasile Aaron, în 9 septembrie în cartierul Terezian și 11 septembrie în zona verde din Cireșica. Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm selectiv.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare.

Totul se face respectând normele în vigoare și regulile de sănătate publică impuse de pandemia de coronavirus. Organizatorii pun la dispoziția participanților dezinfectanți, spirt, mănuși, măști de protecție și saci de gunoi, iar voluntarii vor avea grijă ca fiecare participant să țină cont cu atenție de normele de distanțare socială.

”În prag de început de an școlar, în fiecare după-amiază zonele verzi ale Sibiului sunt animate de numeroși copii și părinți. Personajele salubrizării - PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, prind viață și merg în cartiere pentru a-i cunoaște pe cei mici și pentru a le arăta de ce este important să păstreze curățenia și să colecteze selectiv. Filmările de ultimă generație realizate la stația de sortare a Sibiului și la groapa de gunoi a orașului le vor arăta tuturor ce se întâmplă cu deșeurile aruncate și de ce ele trebuie colectate selectiv. Ne-am luat toate măsurile de siguranță necesare posibile pentru a preveni îmbolnăvirile”, spun organizatorii.

Din dorința de a susține educația și respectul față de natură, fiecare personaj al campaniei a fost adoptat în cadrul evenimentului de o companie. Astfel, Mărie-Hârtie este susținută de Wenglor România, Biorel de către Terra Building, Soma SRL a adoptat-o pe Tanti Rezi, Oasis Development pe Miticlă, iar ziarul Turnul Sfatului îl susține pe Petrică.

”Ne jucăm și curățăm” este un proiect organizat de Asociația de Bun Gust, cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret și susținut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Lulica Birtu

Acum 3 ani

Sa speram ca tanti Rezi nu va ma continua la primarie.
Raspunde

Apolitic W

Acum 3 ani

Sa speram ca nu ciobanizam si Municipiul Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus