Marţi,
20.10.2020
Ceata
Acum
-2°C

FOTO VIDEO Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române

01 Septembrie 2020 18:36

FOTO VIDEO Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române

Aproximativ 1,5 tone de hașiș și 751 de kg. de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon) au fost găsite de procurorii DIICOT și de polițiștii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime în urma unor percheziții care au avut loc pe o navă ajunsă din Siria în Portul Constanța. Potrivit unui comunicat de presă DIICOT, aceasta este cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române.

În cursul lunii august 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au efectuat investigații într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.

În urma investigațiilor, a fost identificată o navă care transporta două containere ce conțineau 40 de tone de produse nealimentare, expediate din Portul Latakia, Siria, care a tranzitat Turcia și care avea ca destinație finală Portul Constanța.

La data de 30.08.2020, nava a ancorat în Portul Constanța, iar containerele au fost descărcate.

Potrivit comunicatului DIICOT, în urma percheziționării containerelor, în baza ordonanței emise de către procurorii DIICOT  - Structura Centrală, într-unul dintre acestea au fost descoperite cantitățile de aproximativ 1,5 tone de hașiș și 751 de kg. de pastile de captagon(4.024.250 de pastile de captagon).

Drogurile identificate erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile.

Comprimatele de tip captagon, cunoscut și sub denumirea de „drogul jihadului”,  au în mod uzual, un conținut ridicat de amfetamină.

Valoarea de piață a drogurilor capturate este de aproximativ 60.000.000 de euro.

"În prezent, procurorii DIICOT – Structura Centrală efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea acestora în organizarea transportului de droguri.
Activitățile au fost efectuate în cooperare cu United States Drug Enforcement Administration(DEA)", se mai arată în comunicatul amintit.

foto/video DIICOT

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus