Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Parohia Evanghelică a stabilit viitorul clădirii în care a funcționat Palatul Copiilor

Parohia Evanghelică a stabilit viitorul clădirii în care a funcționat Palatul Copiilor

Parohia Evanghelică C. A. Sibiu a obținut în ultima perioadă avizele necesare reamenajării clădirii de pe strada Constituției unde până acum câțiva ani a funcționat Palatul Copiilor. Lucrările sunt în toi, aici urmând a se muta în viitorul apropiat Școala germană ”Charlotte Dietrich”, care în prezent funcționează în Gușterița.

Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu informează, la solicitarea reporterului Turnul sfatului, că documentația Parohiei Evanghelice privind ”recompartimentarea și amenajări interioare în vederea aducerii clădirii la standarde actuale corespunzătoare funcțiunii de școală” a fost analizată și avizată de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice.

Contactat de Turnul Sfatului, prim-preotul Parohiei Evanghelice, Kilian Dörr, a explicat că scopul lucrărilor este amenajarea spațiului, după standarde moderne, în vederea mutării mai aproape de centrul Sibiului a școlii germane.

”Noi dorim să amenajăm spațiile existente în vederea desfășurării activităților educaționale. Este un proces destul de greoi, nu a fost simplu să obținem avizele necesare de la ISU și alte instituții cu atribuții de control pentru că în clădirile acestea vechi este destul de greu să îndeplinești toate cerințele necesare, în special protecția împotriva incendiilor. Va trebui să schimbăm niște planșee acolo, ca să dau un exemplu, le înlocuim pe cele din lemn cu cele din beton. Din păcate aceste modificări nu s-au putut face în timp util, am fi vrut să prindem debutul noului an școlar, dar din câte se pare nu va fi posibil să terminăm la timp. S-ar putea să fie gata lucrările doar pentru începutul anului calendaristic următor, însă acestea sunt condițiile, lucrăm cât putem. Pe de altă parte, ne bucurăm că va fi o clădire foarte frumoasă pentru învățământul sibian. Avem în vedere ca aici să funcționeze școala germană ”Charlotte Dietrich”, care are sediul momentan în Gușterița. De fapt, de mult timp era în plan ca ea să se mute într-un sediu mai bun, ei intenționează se extindă până la clasa a XII-a, iar spațiul de la Gușterița este pur și simplu neîncăpător. Mai mult decât atât, și acolo clădirea este una veche, iar obținerea avizului ISU este destul de problematică. Într-o oarecare măsură, suntem implicați și noi ca proprietari”, a declarat Kilian Dörr.

Kilian Dorr

Prim preotul Parohiei Evanghelice a mai completat spunând că cea mai mare parte a lucrărilor de până acum au vizat eliberarea și pregătirea spațiului.

”Până acum am cheltuit sume uriașe de bani numai pentru debarasare, scos mobilierul vechi, planșeele putrede, zidul a căror tencuială cade, instalații electrice vechi, instalații sanitare colmatate... efectiv am scos zeci de containere până acum. Acum începem reconstrucția, vrem să facem o școală frumoasă, așa cum merită Sibiul”, mai spune Dörr.

Rafael Mahl

Rafael Mahl, directorul Școlii germane ”Charlotte Dietrich”, spune că unitatea pe care o conduce a crescut de la an la an și de bucură de un interes tot mai mare din partea sibienilor. În prezent, aici învață 70 de elevi, organizați până în clasa a șasea.

”Faptul că avem cel mult 15 elevi în fiecare clasă reprezintă un mare avantaj pentru noi, în special în perioada aceasta, când noile norme de funcționare și distanțarea socială nu prezintă probleme pentru noi”, spune Rafael Mahl.

Școala germană ”Charlotte Dietrich” are programat debutul noului an școlar în 14 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Marcel Ioan

Acum 3 ani

Desigur, din scoala germana vor iesi bani grei...
Raspunde

Șî Eu

Acum 3 ani

Da. Încă o fabrică de bani marca FDGR. Românii trebuie felicitati ca au un "palat" al copiilor unde a ințarcat mutu iapa.
Raspunde

V V

Acum 3 ani

Vb. in necunostinta de cauza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus