Sâmbătă,
23.01.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Polisano: liniile de producție de medicamente pentru terapia cancerului, vândute prin negociere directă

Polisano: liniile de producție de medicamente pentru terapia cancerului, vândute prin negociere directă

Peste zece milioane de euro, fără TVA, este suma solicitată pentru două linii de producție de medicamente pentru terapia cancerului, aflate în fabrica Polisano din Zona industrială vest a Sibiului.

La un an după prima licitație organizată cu scopul de a vinde cele două linii de producție, lichidatorul judiciar al Polisano reia acțiunea, de data aceasta sub forma negocierii directe. Vânzarea acestor linii vine ca urmare a pronunțării falimentului societății Polisano, în urmă cu trei ani.

”Sunt mai multe linii de producție a medicamentelor oncologice în respectiva fabrică, dezvoltate pe societăți diferite. Sunt patru linii în total: două pentru oncologice solide orale, una în proprietatea Polisano Pharmaceuticals și cealaltă a Polisano SRL, și două pentru medicamente oncologice injectabile, solubile – a căror proprietate este împărțită la fel. S-a dorit a fi o variantă de back-up, dacă sunt probleme pe o linie de producție să se poată continua pe cealaltă. La licitație sunt scoase acum liniile de producție ale Polisano”, au arătat pentru Turnul Sfatului reprezentanți ai companiei de medicamente. 

Dacă prima licitație de vânzare a acestor bunuri a avut loc în noiembrie 2019 la Sibiu și a fost reluată de alte cinci ori în cursul lunii ianuarie din acest an, BDO Business Restructuring SPRL, societatea desemnată lichidator judiciar al Polisano, organizează acum licitațiile în București. ”Organizează în datele de 08.09.2020, 22.09.2020, 06.10.2020, 20.10.2020 și 03.11.2020, ora 11:00, la sediul BDO Business Restructuring S.P.R.L., din București, ședința de negociere directă pentru vânzarea liniei completă de producție medicamente oncologice împreună cu investițiile de amenajare a spațiului în care este asamblată aceasta, localizată în Sibiu, șos. Alba Iulia, nr. 156”, se arată în anunțul făcut public de lichidatorul judiciar în cursul zilei de joi.

Fabrica de medicamente pentru terapia cancerului de la Sibiu este rezultatul unor investiții de peste 70 de milioane de euro realizate de către medicul sibian Ilie Vonica, cel care a clădit grupul Polisano. În afara liniilor de producție pentru medicamentele oncologice, în cadrul fabricii de la marginea Sibiului mai sunt alte patru linii de producție de diferite medicamente, dintre care două pentru suplimente alimentare.

Dacă SC Polisano SRL a rămas în proprietatea familiei Vonica, în cazul Polisano Pharmaceuticals controlul companiei a ajuns la grupul Grampet, deținut de Gruia Stoica. Aproape 75% din părțile sociale ale firmei sunt controlate acum de Stoica. Restul părților sociale sunt deținute de avocatul Remus Borza și de partenerii acestuia în cadrul Euro Insol (Nicoleta și Adrian Muntean).

Vizualizari: 7931

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus