Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Adrian Bibu: „Păltinișul înseamnă Sibiu. Și începe să aibă aceleași probleme!”

Adrian Bibu: „Păltinișul înseamnă Sibiu. Și începe să aibă aceleași probleme!”

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, susține că, încă patru ani fară ca Municipalitatea să inițieze demersuri clare pentru Păltiniș, vor face ca stațiunea să înregistreze probleme tot mai greu de rezolvat.

“Capitolul dedicat Păltinișului din platforma mea program se numește <Păltiniș înseamnă Sibiu>. Ei bine, realitățile ne arată că dacă mai trec încă patru ani fără ca Primăria Sibiu să inițieze demersuri ample, concrete și coerente în stațiune, problemele vor deveni tot mai greu de rezolvat. Practic, nu doar că Păltiniș înseamnă Sibiu, ci începe să aibă aceleași probleme: lipsa parcărilor și expansiunea urbanistică” - afirmă Adrian Bibu.

Liberalul susține că motorul dezvoltării Păltinișului și creșterea interesului turiștilor se datorează exclusiv investițiilor private. 

“Ca și în atâtea alte cazuri, atunci când a intervenit, autoritatea locală nu a făcut altceva decât să se adapteze situațiilor generate, nu a descris nicio strategie, nu a făcut previziuni și nu a acționat din timp. Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal “Păltiniș-Cindrel” a fost elaborat în 2012 și asumat de Consiliul Local Sibiu în 2015” – spune Bibu. 

“Sibiul trebuia să fie primul interesat ca viziunea din acel document să fie pusă în aplicare. Suntem în 2020…Genul acesta de atitudine a condus la situația de acum: iarna drumurile interioare sunt sufocate de mașini printre care circulă cu schiurile în spate sau trăgând sănii după ei, turiștii” spune Adrian Bibu.

Candidatul PNL susține că apreciază implicarea Consiliului Județean în identificarea și amenajarea de spații pentru parcări pe marginea drumului județean în zona Păltiniș, dar acestor eforturi trebuie să li se alăture celor ale Primăriei Sibiu.

“Principalul beneficiar, direct și indirect, al creșterii atractivității Păltinișului este Sibiul, iar administrația trebuie să se comporte ca atare”- spune Bibu.

Platforma program a candidatului PNL prevede la capitolul dedicat Păltinișului proiecte majore, precum un sistem de telecabină din zona Curmătură - Rășinari până la Păltiniș, sau un complex sportiv de pregătire cu terenuri exterioare, săli de antrenament și alte facilități.

“Păltinișul are nevoie de o strategie actualizată de dezvoltare și de acțiuni concrete pentru problemele actuale. Primăria Sibiu trebuie să acționeze în scopul interesului pubic și să producă acea legătură firească între investitori, autorități locale (aici incluzând și administrațiile proprietare de terenuri), furnizorii de servicii publice (drumuri, apă, canal etc) și Consiliul Județean Sibiu. Acesta este primul pas și trebuie făcut urgent” - afirmă Bibu.

Candidatul la funcția de primar al Sibiului salută intenția Consiliului Județean Sibiu exprimată de președinta Daniela Cîmpean de a crea noi legături turistice rutiere în zonă prin modernizarea  drumurilor existente deja Păltiniș-Șanta, Păltiniș-Gâtul Berbecului și, în viitor, Curmătură-Șanta.

Informațiile prezentate în acest material prezintă strict poziția unui partid politic. Ca atare, publicația „Turnul Sfatului” nu  are nicio responsabilitate pentru potențialele prejudicii aduse de conținutul acestui articol.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Vasile Budin

Acum 3 ani

Baieti, pana Sibiul nu are zona metropolitana NIMIC din ce a zis Bibu (lucruri de bun simt de altfel) nu se va face indiferent cine o sa fie primar. Poplaca, Rasinari si Gura Raului dicteaza ce se intampla in Paltinis si de 30 de ani sunt depasite de situatie complet dovada e dezvoltarea complet irationala. Paltinisul e aproape distrus.
Raspunde

Andrei Andrei

Acum 3 ani

Oare Bibu știe că Sibiul nu poate face nimic la Păltiniș fara primăriile de Poplaca, Rășină și Gura Raului? Mă gândeam să-l votez, la începutul campaniei, dar după ce a început să vorbească a limpezit lucrurile. Daca tăcea câștigă un vot, așa a pierdut unul.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Cum nu se vor face parcări,propun ca Păltinișul să fie declarat zonă pietonală. Cum nu se va face nimic,băgat în Patrimoniul U.N.E.S.C.O. Și uite așa, a-ți scăpat de griji și de.....muncă !
Raspunde

Daniell Elias

Acum 3 ani

Din nou confuzie în exprimarea bibuliană sau doar fățărnicie electorală? Oare la fel ca în sedința de Consiliu Local, când cu infatuare dadea sfaturi pentru ceea ce era de mult timp aplicat, dl. Bibu chiar nu știe sau de data asta se face că nu știe cum că în unirea interselor din Paltiniș un rol legal și definitoriu îl are Consiliul Județean?! Municipiul Sibiu deține o mică parte în Paltiniș, alături de alte UAT-uri cum sunt : Rășinari, Cristian și Poplaca. Platoșul este integral al Poplăcii. La fel și pârtia de schi din Păltinișul vechi. Dar probabil că pe dl. Bibu nu-l intereseaza decât să denigreze, pe principiul: nu știu și nici nu mă intersează! Dânsul nu știe că Primariă Sibiu are un proiect pentru zona pe care o deține in Păltiniș, dar dl. Bibu face confuzii și iluzii la fel ca si cu paharele din hârtie! Poate că ii place mult prea mult hârtia!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus