Duminică,
27.09.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

Actrița sibiancă Iulia Popa a fost premiată la Gala Tânărului Actor. „Munca mea nu a trecut neobservată”

07 Septembrie 2020 17:14

Actrița sibiancă Iulia Popa a fost premiată la Gala Tânărului Actor. „Munca mea nu a trecut neobservată”

Tânăra artistă Iulia Popa, în vârstă de 31 de ani, s-a numărat printre premiații Galei Tânărului Actor HOP, din acest an. Tânăra a luat premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală.

Unul din fondatorii trupei de teatru din Sibiu „Teatru la infinit” și absolventă a Universității Lucian Blaga din Sibiu, facultatea de litere şi arte, secţia actorie, la clasa lui George Ivașcu și a lui Marian Râlea, promoția 2008-2011, Iulia Popa a participat la Gala HOP, la secțiunea Individual, cu momentul denumit „Waves” – un monolog din Shakespeare.

„În primul rând, participarea mea la Gala HOP, Gala tânărului actor de anul acesta a însemnat încă un pas înspre maturizarea mea, atât artistică, cât și personală. Am întâlnit niște oameni extraordinari de la care, cu siguranță, am avut câte ceva de învățat. Am avut mari emoții, am prezentat un monolog din Shakespeare, totul transpus și pe mișcare, expresivitate corporală. Atât anul acesta, cât și anul trecut, s-a mers pe ideea de DansActor, un concept al lui Gigi Căciuleanu, directorul artistic al acestor ultime două ediții, spune artista.

Iulia mărturisește faptul că acest premiu i-a adus liniștea interioară. „Premiul pe care l-am obținut eu - premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală - înseamnă că munca mea nu a trecut neobservată, că am fost apreciată și că în mine cineva a văzut ceva. Reacția pe care am avut-o la aflarea veștii? Este simplu: nu prea am realizat eu mare lucru în acel moment, decât că trebuie să mă duc pe scenă și să mulțumesc. Totul s-a întâmplat parcă într-o fracțiune de secundă. Pe urmă am realizat că eu am luat acest premiu și asta mi-a dat cumva o liniște interioară.”

Vizualizari: 2484

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus