Sâmbătă,
02.07.2022
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

ACTUALIZARE O studentă de la Academia Forțelor Terestre are coronavirus. Alte trei persoane au fost testate

ACTUALIZARE O studentă de la Academia Forțelor Terestre are coronavirus. Alte trei persoane au fost testate

31 de studenți ai Academiei Forțelor Terestre Sibiu au intrat în carantină, după ce colega lor a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus. 

Actualizare. Potrivit informațiilor transmise de Prefectura Sibiu, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, au fost identificați doi contacți, pentru care s-a impus măsura izolării și care în cursul zilei de astăzi au fost testați. De asemenea a mai fost testată și o a treia persoană ca măsură de prevenție. Academia Forțelor Terestre, împreună cu DSP Sibiu, au luat toate măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu SARS CoV-2, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Știre inițială. Studenta este în anul I la academie și a fost testată după ce tatăl său a fost confirmat cu infecție cu COVID-19. Confirmarea a venit ieri, iar acum aceasta se află la Spitalul orășenesc Cisnădie, fiind asimptomatică, transmite Elena Andrei, purtător de cuvânt al academiei. Subunitatea din care face parte tânăra a intrat în carantină, iar conducerea AFT a luat măsuri pentru limitarea răspândirii virusului în unitate. 

„În 2 septembrie, studenta a aflat că tatăl său a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19. În urma acestui fapt, ea și celelalte două colege de cameră au fost izolate în infirmeria unității, ulterior, DSP-ul făcându-i testul pentru depistarea prezenței virusului. Rezultatul a fost pozitiv, iar începând cu data de 6 septembrie, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situații. Activitățile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenții de anul II și III vor fi aduși în academie eșalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie și în Tabara de instrucție Perii Dăii, pentru 14 zile”, explică Elena Andrei.

Academia Forțelor Terestre va lua toate măsurile pentru testarea tuturor celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate pozitiv, arată sursa citată.

Studenta face parte din cei 325 de studenți de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august. Conform reprezentanților Academiei Forțelor Terestre, a fost efectuat triajul epidemiologic, iar studenții au fost instruiți cu privire la respectarea măsurilor de distanțare fizică și le-a fost impusă obligativitatea purtării măștii în incinta academiei. De asemenea, au fost luate și toate măsurile necesare pentru limitarea infectării și răspândirii noului virus.

Deocamdată Prefectura Sibiu nu a transmis informații în legătură cu acest subiect.

Foto: Facebook/Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus