Marţi,
20.10.2020
Ceata
Acum
-2°C

LIVE VIDEO. Candidații la Primăria Sibiu se întâlnesc în dezbatere publică în premieră

07 Septembrie 2020 11:52

LIVE VIDEO. Candidații la Primăria Sibiu se întâlnesc în dezbatere publică în premieră

Cu o excepție, toți candidații pentru funcția de primar al municipiului Sibiu vor participa în seara zilei de luni la o dezbatere publică, transmisă în direct. ”Tratament pentru Educație” este un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu.

Dezbaterea inițiată de elevii sibieni – o premieră în istoria electorală a Sibiului – va avea drept principal subiect de discuție Educația. Dezbaterea programată luni, de la ora 18:00, în curtea Colegiului ”Octavian Goga” din Sibiu, are doi moderatori: Smaranda Bălan, activistă civică, și Radu Vancu, conferențiar universitar. Dezbaterea va fi transmisă în direct și pe site-ul publicației Turnul Sfatului.

Umărește mai jos, de la ora 18:00, transmisia în direct a dezbaterii dintre candidații la Primăria Sibiu

”Va fi o dezbatere de tip «tur de masă». Ordinea în care vor răspunde candidații am stabilit-o prin tragere la sorți. Fiecare candidat va avea un timp limitat, de un minut, de a răspunde la fiecare întrebare”, spune Șerban Suciu, elevul care acum conduce din postura de președinte Consiliul Județean al Elevilor Sibiu.

Temele de discuție, șase la număr au fost anunțate din timp candidaților. De asemenea, la final candidații vor răspunde și întrebărilor adresate din publicul care va asista la dezbaterea din curtea Colegiului național ”Octavian Goga” din Sibiu. Publicul a fost deja selectat pe bază de înscrieri. ”Sunt elevi, părinți și profesori care vor asista și din rândul cărora vor fi adresate întrebări candidaților”, lămurește Șerban Suciu. Durata evenimentului va fi de aproximativ două ore.

Reguli

Candidații vor fi așezați în bănci școlare, fiecare având posibilitatea de a fi însoțit de un candidat la Consiliul local din partea partidului din care face parte. Masca este obligatoriu a fi purtată pe tot parcursul evenimentului, atât de către candidați, cât și de către cei din public. ”În cazul atacurilor sau al devierii de la subiect, moderatorii vor interveni și vor realiza avertismente”, anunță elevii organizatori. Care îi roagă pe cei din public să nu întrerupă discursurile candidaților.

Ordinea în care vor răspunde la întrebări candidații care au confirmat prezența la dezbatere

- Cătălin Stanciu (PSD)

- Raul Apostoiu (Alianța USR PLIS)

- Lucian Zară (BUN)

- Lucian Trancă (PER)

- Horațiu Marin (ALDE)

- Astrid Fodor (FDGR)

- Christian Hirsch (Partidul Verde)

- Adrian Bibu (PNL)

- Radu Szekely (candidat independent la Consiliul local Sibiu)

- Ingrid Höhr (PMP)

- Dorin Cioabă (Partida Romilor PRO Europa)

- Teodor Ancuța (candidat independent la Consiliul local Sibiu)

- Alexandru Tomașevschi (PRO România)

Vizualizari: 3007

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Apolitic W

Acum 1 lună

Doua obs: Pe trei sferturi dintre vorbitori nu ii cunosc. Nu l-am auzit pe domnul Bibu deloc vorbind nici chiar de trenul periurban. L-am vazut insa aproband competent spusele d-lui Dumbrava.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus