Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

FOTO - 14 mașini au fost ridicate de pe strada Hațegului. Primăria: „Am anunțat public”

FOTO - 14 mașini au fost ridicate de pe strada Hațegului. Primăria: „Am anunțat public”

Proprietarii mai multor autoturisme nu și-au putut găsi ieri mașinile acolo unde le parcaseră, pe strada Hațegului din municipiul Sibiu, după ce au fost relocate de poliția locală. Potrivit reprezentanților primăriei, acest lucru a fost necesar întrucât pe strada respectivă au loc lucrări. Aceștia adaugă faptul că localnicii au fost anunțați cu câteva zile înainte despre acest aspect.

Un cititor Turnul Sfatului a semnalat ieri redacției faptul că mai multe autoturisme au fost ridicate de pe strada Hațegului, de Poliția Locală Sibiu, spunând că este nemulțumit de modul în care întreaga situație a fost gestionată de autorități. 

„Vă aducem la cunoștință faptul că toate mașinile au fost ridicate de pe str. Hațegului din Sibiu, de către Poliția Locală a orașului Sibiu. Nu avem nici un marcaj care să indice prezența unei parcări publice pe partea dreaptă. Anunțul firmei de construcții a fost unul lipsit de claritate! Poliția Locală Sibiu a ridicat fiecare mașină care a fost parcată pe partea dreaptă și a filmat fiecare acțiune. Cel mai probabil se vor primi și amenzi în cadrul acestei acțiuni abuzive”, a notat sibianul. 

La solicitarea reporterului TS, Primăria Municipiului Sibiu a explicat ce s-a întâmplat de fapt pe strada Hațegului – au loc lucrări care cer ca proprietarii de autoturisme să își mute mașinile pe alte străzi. Întrucât acest aspect a fost făcut cunoscut localnicilor, cei care nu au acționat în conformitate și-au găsit mașinile mutate pe alte străzi. 

„Așa cum am anunțat public, cartierul Ștrand este în curs de modernizare. În această săptămână au început lucrările de reabilitare a canalizării pluviale pe strada Hațegului, iar pentru execuția acestora este necesară eliberarea străzii de mașinile parcate. Constructorul a afișat un anunț în acest sens încă de vineri, 4 septembrie, atât pe parbrizul mașinilor parcate, cât și la intrările pe stradă. Având în vedere că luni dimineața pe stradă mai erau încă mașini parcate, iar constructorul nu putea începe lucrările, acesta a apelat la Poliția Locală - Biroul ridicări. Un număr de 14 autoturisme au fost mutate în alte parcări din zonă (în spatele școlii nr. 1, în lateralul bl. nr. 1 și 9, pe strada Sălajului și pe str. Bihorului). În acest caz nu se vor aplica amenzi pentru că scopul era doar eliberarea străzii pentru desfășurarea lucrărilor”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Vă reamintim că în perioada septembrie – noiembrie 2020, circulația pe strada Hațegului se va închide complet, carosabilul fiind afectat de săpăturile necesare introducerii unei tubulaturi de mari dimensiuni. Pietonii vor putea circula în continuare pe trotuare spre locuințe sau spre unitățile de învățământ de pe această stradă, pentru că acestea nu vor fi afectate de lucrări, conform informațiilor transmise de sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lulica Birtu

Acum 3 ani

Gestiune ciobaneasca a celot de la pamant building cu acceptul idiocratilor din primarie.
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

Da cum ai fi vrut să gestioneze pentru pisi ca tine, care au parcat tot acolo, sa nu-și rupă tocurile, chit că scria peste tot, de 3 zile?
Raspunde

Ion Ionescu 2 2

Acum 3 ani

Oare când înțeleg unii că nu trebuie nimeni sa se roage de ei, mai ales daca mașinile sunt parcate aiurea. Și ăluia cu 14 zile înainte: nu era parcare acolo, așa că nu aveau ce semne să pună și într-o țară civilizată plăteai 800€ fara prea multe comentarii.
Raspunde

Mc D

Acum 3 ani

Ar trebui pe toata strada parcarea sa fie interzisa, este foarte aglomerat traficul in zona si exista alte strazi laterale unde se pot parca masinile....macar doua strazi primcipale din cartier sa fie degajate de masinile parcate!!
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 3 ani

Și dacă unul dintre proprietarii mașinilor „furate”, pentru că ăsta este termenul potrivit era mai slab de inimă și făcea infarct, cum vă mai justificați???? Nu cred eu că au început lucrările brusc pe toată strada și că mașinile nu puteau fi mutate pe parcurs.
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Unde este aglomerație de mașini sa se faca zona pietonala! Si tras niste linii pentru ,,piste de biciclete,, ! De vina sunt cei care au masini ! Nu cei din primarie care ne aburesc cu parcari supra si sub terane! Nu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus