Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Investiţii importante pentru unităţile de învăţământ din comuna Axente Sever, la început de an şcolar

Investiţii importante pentru unităţile de învăţământ din comuna Axente Sever, la început de an şcolar

Anul şcolar 2020-2021 a început fără probleme în comuna Axente Sever, toate unităţile de învăţământ desfăşurându-şi cursurile după scenariul verde, cu elevii prezenţi la ore. Pentru ca elevii şi preşcolarii din comuna Axente Sever să înceapă cursurile în cele mai bune condiţii, primarul Marius Grecu şi reprezentanţii administraţiei publice locale, s-au asigurat de faptul că acestora nu le va lipsi nimic la început de an şcolar.

Astfel, pe perioada verii s-au desfăşurat lucrări de renovare la grădiniţele din comuna Axente Sever, care au constat în pavarea curţilor şi renovarea exteriorului clădirii la una din grădiniţele din localitatea Axente Sever. Au fost amenajate şi spaţiile pentru locurile de joacă, urmând să mai fie instalat mobilierul pentru aceste spaţii. Şi în localitatea Agârbiciu se desfăşoară lucrări de renovare, mai exact se instalează încălzirea centrală şi se efectuează reparaţii şi modernizări la grupul sanitar de la grădiniţa din localitate.

Pe lângă aceste importante investiţii, toate realizate cu fonduri de la bugetul local, edilul şef al comunei Axente Sever a reuşit să obţină o sponsorizare consistentă de la SNGN Romgaz SA Mediaş, în valoare de 60.000 lei, bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţia de echipamente IT (laptopuri, tablete şi platforme online), precum şi de materiale de protecţie pentru elevii şi cadrele didactice ale unităţilor de învăţământ din comuna Axente Sever.

„Deşi noi începem şcoala după scenariul verde, am vrut să ne asigurăm că suntem pregătiţi şi pentru cazul în care cursurile se vor desfăşura online, aşa că am reuşit să obţin o sponsorizare din partea companiei SNGN Romgaz SA Mediaş, cărora le mulţumesc călduros pe această cale, iar aceşti bani vor fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente IT. Deja au fost achiziţionate măşti de către Primăria comunei Axente Sever, pentru ca elevii şi preşcolarii de la şcolile şi grădiniţele din Axente Sever şi Agârbiciu să poată participa la orele de la clasă fără probleme. Noi ne-am dat toată silinţa împreună cu conducerea Şcolii Gimnaziale Axente Sever să le creăm copiilor condiţii adecvate de studiu, chiar şi în contextul actual al pandemiei COVID-19 şi sper ca toate măsurile de prevenţie pe care le-am luat să ne ajute să rămânem în continuare în scenariul verde şi orele să se desfăşoare normal. Pe această cale, le urez tuturor elevilor şi profesorilor mult succes în noul an şcolar!” spune Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever.

Continuă proiectele de investiţii în toate localităţile comunei

Pe lângă pregătirile pentru începerea noului an şcolar, primarul şi reprezentanţii administraţiei publice din Axente Sever au fost foarte ocupaţi şi cu desfăşurarea altor obiective de investiţii. Proiectul „Modernizare străzi în comuna Axente Sever, judeţul Sibiu”, depus pentru finanţare la Compania Naţională de Investiţii a fost aprobat, ceea ce înseamnă că 17 străzi din Axente Sever şi Agârbiciu vor fi asfaltate şi modernizate.

De asemenea, au fost făcute primele demersuri pentru introducerea gazului metan în localitatea Şoala, dar şi pentru realizarea unei centuri ocolitoare pentru localităţile Axente Sever şi Agârbiciu. Nu vor fi neglijate nici serviciile medico-sociale, deoarece primarul comunei Axente Sever are în plan şi realizarea unui centru medical, pentru acces mai facil al locuitorilor din Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala la servicii medicale de bază.

 

 

 

Vizualizari: 612

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus