Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Pompier sibian distins cu Emblema de Onoare a IGSU. A salvat un copil dintr-un hotel în flăcări

Pompier sibian distins cu Emblema de Onoare a IGSU. A salvat un copil dintr-un hotel în flăcări

Plutonier adjutant Roman Moga a primit, din partea Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pompierul sibian a avut parte de această distincție după ce a ajutat la salvarea unui copilaș dintr-un incendiu izbucnit la un hotel din stațiunea Venus.

Marcel Vela i-a acordat pompierului distincția cu prilejul aniversării Zilei Pompierilor din România. „Cu apreciere și mândrie Comanda ISU Sibiu și întreg colectivul îi transmite sincere felicitări pentru modul exemplar în care ne-a reprezentat. Oricând, oriunde mereu salvatori”, au notat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Incendiul la care a intervenit Roman Moga a avut loc în 16 august, în timp ce acesta se afla detașat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța. Salvatorii sibieni, care făceau parte din echipajul SMURD au fost printre primii ajunși la fața locului, astfel că au intrat în hotel, au relatat oficialii ISU, pe pagina de Facebook.

„Toți oamenii se autoevacuau panicați din hotel... noi le-am luminat scările cu telefoanele mobile, era totul învăluit în întuneric și fum... am supravegheat fluxul de oameni ca să ajungă în siguranță afară, în timp ce băteam la fiecare ușă pentru a ne asigura că nu a mai rămas nimeni”, povestea plt.adj. Roman Moga la acea vreme.

De asemenea, acesta a alergat prin fumul dens spre etajul V, unde se manifesta incendiul, cu materiale (măști și tuburi de oxigen) pentru a-și sprijinii colegii. Într-una dintre camere o familie rămăsese neevacuată. În acel moment unul dintre pompierii militari i-a predat în brațe un copil spre a-l evacua în siguranță, în timp ce alt coleg pompier, cu părinții și cel de-al doilea copil, îl urmau.

„Traseul a fost dificil, plin de fum înecăcios și întunericul care ne punea în dificultate, dar totul a decurs bine și am scos copilul în siguranță în afara hotelului, unde o doamnă asistentă l-a preluat pentru evaluare medicală”, a relatat pompierul sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus