Duminică,
27.09.2020
Parțial Noros
Acum
11°C

S-a deschis History – restaurant cu preparate originale, gătite după rețete unice

15 Septembrie 2020 12:03

S-a deschis History – restaurant cu preparate originale, gătite după rețete unice

Cotlet history, somon history, pizza history ori fantezia history sunt printre preparatele propuse de cel mai nou restaurant deschis în centrul Sibiului, la doi pași de Piața Mare. Un restaurant care, în afară de meniul propus, oferă clienților un ambient cu o atmosferă unică. Restaurantul History s-a deschis la finalul lunii august, cu o atmosferă specială, creată și de mobilierul vechi de peste 100 de ani. În clădirea destinată noului restaurant, funcționa acum mulți ani o farmacie cunoscută sub numele „La Îngerul”.

Gabriel Ardeleanu, proprietarul History, povestește că de mai mult timp cocheta cu ideea de a-și deschide o afacere proprie, doar că nu era hotărât asupra specificului acesteia. S-a mutat de la București la Sibiu și, împreună cu prietena și asociata sa, au decis să pornească acest proiect, chiar dacă perioada era una destul de dificilă din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

„Nu ne-a speriat perioada dificilă și ne-am asumat deschiderea restaurantului. Prietena și cea cu care mi-am deschis afacerea este din Sibiu. Ne-am cunoscut acum doi ani și în fiecare weekend veneam aici. Voiam să ne deschidem un business împreună. Prima dată am cochetat cu ideea de pensiune, dar într-o seară, în drum spre București, ne-am hotărât că mai bine ar fi să deschidem un restaurant”, povestește Gabriel Ardeleanu.

M-am îndrăgostit instant de acest loc”

Coincidența a fost că a în treia locație pe care au vizitat-o a funcționat ani buni ca farmacie în Sibiu, iar Gabriel a studiat și lucrat în domeniul farmaceutic. „Am început să căutăm o locație pentru restaurant. La început am găsit mai multe, dar până la urmă am ales-o pe a treia. Când am intrat aici, m-am îndrăgostit instant de acest loc. Eu am studiat domeniul farmaceutic, iar când am auzit că aici a fost o farmacie m-am gândit că locul acesta a fost predestinat. Într-o jumătate de oră ne-am înțeles cu proprietarii și ne-am apucat de treabă. Ne-am gândit la numele History deoarece această clădire, dar și cele din jur, ne duc cu gândul la istorie”, explică acesta.

Lucrările majore de renovare au fost făcute în locul în care acum funcționează bucătăria restaurantului. Astfel, porțile History s-au deschis pentru oameni în data de 27 august. „Am renovat foarte puțin, cele mai mari modificări le-am făcut pe partea de bucătărie deoarece a trebuit să reamenajăm tot. Ne-am început activitatea din data de 27 august”, adaugă Gabriel Ardeleanu.

Preparate originale, gătite după rețete unice

Specificul meniului restaurantului History este unul internațional. Gama de preparate este una diversificată, care poate satisface preferințele tuturor iubitorilor de gastronomie. În acest moment, personalul lucrează pentru introducerea mai multor mâncăruri de tip street-food. Există câteva preparate speciale, gătite după rețete unice, care nu se mai găsesc la alte localuri de acest gen din oraș.

„Specialitățile casei sunt cotlet history, somon history, pizza history și fantezia history. Sunt  făcute după propria noastră rețetă, nu le mai găsiți prin Sibiu. Toate sunt pregătite de un chef care s-a specializat în Franța. Clientul este foarte important pentru noi. Încercăm să le aducem oamenilor zâmbetul pe buze, oferindu-le diferite preparate din partea casei. Este o plăcere foarte mare când îi vedem pe oameni satisfăcuți de serviciile noastre”, spune patronul History.

Prețurile preparatelor History reflectă calitatea acestora și diferă în funcție de complexitatea preparatului ales. „Prin toate produsele pe care le avem încercăm să îi atragem pe oameni. Preparatele care ne recomandă sunt coastele și ciolanul, gătite după rețete unice. Aceste două produse au fost cheia succesului nostru de până acum. Pe partea de desert, fantezia History este cea care i-a impresionat cel mai mult pe clienții noștri. Vorbim despre un foietaj cu ciocolată, măr copt și înghețată, o combinație între savuros și răcoros”, explică Ardeleanu Gabriel.

Restaurantul este situat pe strada Avram Iancu, numărul 9 și este deschis în fiecare zi. La momentul de față, restaurantul preia livrări în Sibiu și a început colaborări cu diferite firme de delivery.

Program: în fiecare zi între 09 - 00;

Pagină de facebook: https://www.facebook.com/Restaurant-History-105732087844981;

Instagram: https://www.instagram.com/history_sibiu/?hl=ro ;

Contact: 0724 536 423, Gabriel Ardeleanu.

           

 

 

 

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus