Joi,
29.10.2020
Innorat
Acum
9°C

Marquardt va produce la Sibiu cheile auto smart de generația 9

17 Septembrie 2020 12:47

Marquardt va produce la Sibiu cheile auto smart de generația 9

Compania Marquardt Sibiu își extinde activitatea pentru a doua oară în ultimul an, ocupând două noi sedii în apropierea centrului istoric al Sibiului și lansează noi proiecte, printre care cheile de acces auto smart de generația 9. După câteva luni de reduceri în activitate provocate de efectele pandemiei de coronavirus asupra pieței automotive, compania producătoare de mecatronică auto a revenit la programul de lucru de cinci zile pe săptămână și își turează din nou motoarele, punând bazele dezvoltării din următorii ani.

Marquardt Sibiu nu s-a oprit la creionarea unei strategii de revenire la indicatorii economici de succes din anii anteriori, ci a făcut și pașii concreți în această direcție. Cele două extinderi de activitate au fost prevăzute într-un program de eficientizare și transformare sustenabilă lansat anul trecut de Grupul Marquardt la nivelul tuturor celor 19 filiale ale sale din întreaga lume.

Prima extindere de activitate înregistrată la Sibiu a avut loc în toamna anului 2019, atunci când Marquardt și-a mutat într-o clădire de birouri din centru o parte a Centrului de Cercetare și Dezvoltare, aflat în plină creștere. În acest an Centrul R&D se extinde încă o dată și va ocupa încă un etaj al aripii de business de la Ramada.

A doua extindere Marquardt Sibiu, care are loc anul acesta, a apărut în urma înființării unui nou departament, respectiv centrul de servicii de business dezvoltat de firma germană în România. Marquardt Business Services (MBS) va presta activități din domeniile Resurse Umane, Financiar, Controlling și Achiziții pentru filialele din Germania, Macedonia, România și Tunisia. În paralel, serviiciile IT sunt de câțiva ani buni furnizate de specialiștii români atât filialelor amintite mai sus, cât și subsidiarelor din SUA, Mexic, India și China.

Marquardt Business Services și-a început activitatea în primăvară și funcționează temporar în clădirea din str. München. În aproximativ o lună, MBS se va muta în sediul închiriat într-o zonă centrală. Spațiul este în plină renovare, etapele următoare fiind instalarea rețelelor IT și mobilarea sediului.

În paralel Marquardt Sibiu a câștigat două noi proiecte pe piața automotive europeană, care vor îmbogăți portofoliul de produse al companiei în următorii ani. Noile proiecte vor contribui la dezvoltarea de noi tehnologii la MSR și vor constitui baza creșterii economice în deceniul următor.

Proiectele recent câștigate de Marquardt sunt componente ale sistemului de acces auto de generația 9, care vor fi produse în Sibiu. Sistemul de acces din această generație va permite deschiderea automobilului fie cu cheia remote control clasică, fie cu ajutorul unui smart phone. Fabricarea acestor repere va reprezenta o premieră pentru România, sistemele cu această funcție fiind până acum produse doar în Germania. Marquardt Sibiu va introduce componentele în faza de pre-development anul acesta, iar în anii următori acestea vor fi produse în serie.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus