Miercuri,
14.04.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

ULBS moderator al unei dezbateri electorale. Rectorul: „nu a contactat nimeni universitatea în acest sens”

ULBS moderator al unei dezbateri electorale. Rectorul: „nu a contactat nimeni universitatea în acest sens”

După ce candidați ai partidelor care participă la alegerile locale au menționat că Universitatea Lucian Blaga din Sibiu ar fi un bun moderator pentru o dezbatere electorală publică, rectorul ULBS a fost abordat în legătură cu acest subiect, astăzi, în conferință de presă. Sorin Radu spune că universitatea nu a fost contactată cu o astfel de idee. 

Rectorul Sorin Radu spune că, la fel ca restul sibienilor, a citit în presă despre ideea ca ULBS să fie gazdă și moderator pentru o dezbatere electorală publică, înainte de alegerile locale. Totodată, acesta menționează că nu ar spune nu unei astfel de propuneri, dacă evenimentul ar fi organizat în conformitate cu cerințele actuale.

„În afară de una sau două declarații pe care le-am citit și eu în presă, absolut nimeni – candidat sau partid – nu a contactat Universitatea Lucian Blaga în acest sens. Nu a existat o discuție pe această temă. Am auzit inițial, apoi am citit în presă că unul sau doi candidați s-au exprimat în acest sens. În principiu, universitatea este un spațiu liber, are profesioniști în absolut toate domeniile, drept urmare universitatea, cel puțin teoretic, este deschisă unei asemenea dezbateri, în condițiile în care ea s-ar putea desfășura în condiții normale și contextul pandemic ar permite asta. Nu o să spun nu niciodată unei asemenea dezbateri, atâta timp cât este agreată de cei în cauză.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie 2020.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus