Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO-Înghesuială de nepermis în pandemie. Până la școală, elevii riscă să se îmbolnăvească în Tursib

VIDEO-Înghesuială de nepermis în pandemie. Până la școală, elevii riscă să se îmbolnăvească în Tursib

O mămică din Sibiu a semnalat în această dimineață faptul că în autobuzele Tursib, odată cu începerea școlii, aglomerația a devenit de nesuportat. Pline până la refuz, autobuzele riscă să revină adevărate focare de infecție. Reprezentanții societății de transport spun că fac tot ceea ce ține de ei și că vor încerca să suplimenteze cu vehicule, pe traseele cele mai aglomerate.

Situația semnalată de Diana B. nu e doar de astăzi, spune sibianca. Același lucru se întâmpla și înainte de pandemie, însă acum, în condițiile în care se recomandă distanțarea socială, este cu atât mai gravă, iar fetița ei este „aproape sufocată de zeci de elevi”.

„Mulțumim Tursib pentru condițiile decente și civilizate de transport asigurate pe timp de pandemie! (și înainte, dar situația actuală este deja tragică) Pe unul din cele mai aglomerate trasee școlare, traseul 1, avem autobuz la 20 de minute distanță (care oricum întârzie) dimineața, autobuz scurt și elevi și părinți disperați să ajungă la începerea orelor de curs!! Ce măsuri de siguranță și distanțare socială? Copiii respectă la școală zeci de reguli dar îi expunem la îmbolnăviri pe drum. Desigur am opțiunea de a nu mă sui veți spune! Și dacă altă variantă de a ajunge la școală nu avem?”, spune Diana.

Mămica povestește cum la momentul actual pentru familia ei altă opțiune nu există și cere să fie luate măsuri din partea societății de transport în comun.

„Cu o stație mai încolo, fiica mea de 10 ani a fost aproape sufocată de zeci de elevi care încercau și ei să se suie în autobuzul supraaglomerat pentru a ajunge la ore. Pentru a evita această situație ar trebui fie să își schimbe soțul programul la birou ca să o poată duce cu mașina, fie să mergem mult mai devreme și să așteptam în fața scolii, fie să parcurgem distanța pe jos. Cumva stând în oraș, ba încă în cartier rezidențial nou, consider că transportul public local ar trebui să fie decent pentru a evita inconveniențele”, explică aceasta.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Tursib au declarat că momentan pot doar să încerce să mai suplimenteze cu autobuze, pe cele mai aglomerate trasee.

„Singurul lucru pe care vi-l pot spune este că noi, în perioada pandemiei, nu am scos din circulație niciun autobuz. Toată flota noastră de autobuze este scoasă în trafic. Încercăm să suplimentăm pe traseele cele mai aglomerate, dar având în vedere că a început școala, noi mai multe decât avem în flotă nu avem cum să folosim, nu avem de unde. Atunci se poate întâmpla să fie supraaglomerare pe anumite zone, pentru că nu avem mai multe autobuze decât cele pe care le vedeți în trafic. Facem tot ce ține de noi”, a declarat Raluca Racz, purtător de cuvânt al societății de transport în comun.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

pai masca pt ce e? terminati cu prostiile
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Ce ar fi daca in intervalele 7-9 si 16-18 ati scoate gratuitatea pentru pensionari? Fix cand toata lumea pleaca la serviciu sau copiii la scoala, se trezesc si pensionarii sa plece la plimbare sau la piata. Nu propun sa le interziceti accesul in autobuze in aceste intervale orare dar introduceti obligativitatea de a cumpara bilet pentru toti in afara de elevi.
Raspunde

Calatorul Citadin

Acum 3 ani

Gratuitatea pentru elevi este o prostie, o masura populista prost gandita. Majoritatea dintre ei pot merge pe jos.
Raspunde

Cezar Cezar

Acum 3 ani

În Sibiu, orice distanță poate fi străbătută în max. 30 de minute pe jos. TURSIB are dreptate de data asta. Nu poți pune la dispoziție un autobuz pentru câte 10 elevi. În plus, nu cred că cine a trimis sesizarea nu are posibilitatea de a-și duce copilul la școală cu alt mijloc de transport... Iar dacă stai într-un complex rezidențial nou, trebuie să te gândești că cel puțin la început nu vei avea transport în comun acolo. Așa că ciocul mic și joc de glezne...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus