Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Prima Casă de tip familial (CTF) a AFOS, CASA CU CIREȘ sau un acasă pentru cei fără familie

Prima Casă de tip familial (CTF) a AFOS, CASA CU CIREȘ sau un acasă pentru cei fără familie

Anul trecut, AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu) a Arhiepsicopiei Sibiului și Asociația Filantropia Oradea lansau proiectul „Aripi de înger”, menit să sprijine copiii abandonați și orfani, care au nevoie de o familie, de o casă, de un acasă. AFOS dorește construirea a cinci Case de Tip Familial în Județul Sibiu, două în localitatea Cristian, două în orașul Cisnădie și una în Municipiul Sibiu. În timp ce primele patru enumerate sunt în faza obținerii avizelor necesare, casa din Sibiu, de pe Str. Magheranului, se află acum la stadiul de începere a finisajelor interioare. Fiecare casă urmează să găzduiască un număr de 12-16 copii, în cele mai bune condiții de spațiu, intimitate, igienă, recreere și studiu.

Arhiepiscopia Sibiului, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, cu sprijinul financiar și implicarea partenerilor noștri: HHC (Fundația Hope and Homes for Children) și a DGASPC Sibiu urmează să admnistreze aceste case cu obiectivul de a oferi copiilor care vor locui în ele o familie, un „acasă” îmbunătățit calitativ, în mijlocul comunității și vecinătății, dar și servicii de asistență socială ireproșabile care să ducă la devenirea lor ca oameni, implicați cu pricepere, demnitate și hărnicie în societatea noastră.

„Copiii aceștia provin din centre de plasament și din nefericire nu au cunoscut grija atotcuprinzătoare a mamei, drept care au nevoie, dincolo de metodele de formare sau de terapii, în primul rând de dragostea noastră, de a fi fericiți și împliniți, de a căpăta puterea și abilitățile care să-i ajute să treacă peste rănile nevindecate, de a umple golul pe care îl simt sau a trece de la tristețea însingurării la bucuria de simți pe cineva alături, cineva căruia îi pasă de viața ta și care îți oferă puterea să dăruiești și tu dragoste și să creezi frumosul și binele în jurul tău. Nădăjduim că în trăirile acestea să Îl aibă și ei, și noi, pe Mântuitorul Hristos, care ne-a creat ca familie în Biserică, pe o Cale care ne face pe toți frați, membri ai aceleiași Familii, spre bucuria vieții veșnice.

Dorim ca în acest mediul nou, copiii din căminele ce urmează a fi dez-instituționalizate conform legii, să găsească o echipă de oameni care să le fie în primul rând aproape, să aibă încredere în ei, să le dea curaj prin căldura inimii lor, dar și printr-o educație trainică”, spune Pr. Dr. Adrian Roman, președintele asociației. 

Cei care vor să se implice sau doresc să sprijine asociația mai departe, trebuie să fie asigurați că prin suportul lor schimbă cu adevărat în bine viața unor copii care au astfel o șansă în plus la împlinirea a ceea ce visează fiecare dintre noi: un „acasă”.

 Sprijină activitatea!

  • Donează prin virament în contul RO36 RNCB 0227 1137 9746 0001 deschis la BCR SIBIU;
  • Intră pe site-ul nostru www.filantropiaortodoxasibiu.ro
  • Direct sau prin Poștă la adresa: str. Dealului, nr. 13, Sibiu.

Contact

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu
Adresa: Sibiu, str. Dealului, nr.13

Telefon/Fax: +4 0269 213 052
Email: biroul_social_aors@yahoo.com
facebook/aorsibiusocial

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus