Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Școala „Regele Ferdinand” urmează a fi extinsă pentru ca elevii să învețe într-un singur schimb

Școala „Regele Ferdinand” urmează a fi extinsă pentru ca elevii să învețe într-un singur schimb

Consilierii locali ai Primăriei Sibiu urmează să voteze aprobarea proiectului de hotărâre prin care Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu va fi extinsă și va avea o nouă sală de sport. Proiectul va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 24 septembrie, ora 14.00. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.768.693, 49 lei. Obiectivele proiectului sunt desfășurarea activităților educaționale într-un singur schimb și construirea unei săli de sport.

Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu urmează si fie extinsă și să aibă o sală de sport nouă, investiții ce vor fi făcute prin fonduri europene. Joi, 24 septembrie, în Ședința de Consiliu Local ca fi supusă aprobării cererea de finanțare și a cheltuielilor aferente proiectului „Extinderea corp școală și sală de sport la Școala Gimnazială Regele Ferdinand”.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.768.693, 49 lei, Primăria Municipiului Sibiu urmând să suporte cheltuielile neeligibile ale proiectului, contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 235.374,37 lei, dar și cheltuielile care vor mai apărea pe parcursul lucrărilor.

Hotărârea de consiliu arată că pentru acest proiect a fost realizat, în anul 2017, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului și descrierea sumară a investiției fiind aprobată prin Hotărârea Consiliului Local din 25 ianuarie 2018 și actualizată ulterior, în 2019. În luna mai 2018 proiectul a fost depus pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile prin programul operațional 2014-2020. Axa prioritară 10.

Obiectivele acestui proiect sunt crearea condițiilor pentru accesul simultan al tuturor copiilor la o educație de calitate și pentru desfășurarea activităților educaționale specifice în spații adecvate prin extinderea școlii și desfășurarea activităților școlare într-un singur schimb și desfășurarea în condiții optime și în spații adecvate a activităților sportive la nivelul unității de învățământ prin construirea unei săli de sport.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus