Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Containere subterane în Cisnădie. Prima investiție de acest gen din județul Sibiu

Containere subterane în Cisnădie. Prima investiție de acest gen din județul Sibiu

Cisnădia este primul oraș din județul Sibiu în care s-a introdus un sistem de amplasare subterană a containerelor pentru deșeuri reziduale și biodegradabile. Proiectul a fost demarat de administrația locală în urmă cu trei ani, iar acum toate amplasamentele supraterane de colectare a deșeurilor au fost mutate în subteran.

„Mă bucur din suflet că am reușit acest proiect la care se lucrează de mai bine de trei ani de zile. Cisnădia este primul oraș din județul Sibiu care beneficiază de această modernizare. Oamenii vor înțelege că gunoiul se va sorta separat după cum am stabilit și după cum i-am rugat. Toate platformele de gunoi din oraș au fost modificate, toate sunt acum subterane”, spune Gheorghe Huja, primarul din Cisnădie.

Punctele de colectare au fost amplasate astfel încât locuitorii orașului să nu parcurgă o distanță prea mare pentru a ajunge la acestea. „Pe o suprafață de 500 de metri avem trei puncte de colectare. Acest lucru face ca oamenii să nu meargă prea mult pentru a ajunge la containere”, adaugă primarul.

Pe lângă acest proiect, în anul 2020 Primăria Cisnădie a finalizat alte două proiecte importate pentru dezvoltarea orașului. „Anul acesta am avut trei proiecte mari pe care le-am finalizat. Este vorba despre aceste containere pe care le-am introdus subteran, despre modernizarea iluminatului stradal în tot orașul și despre inaugurarea pistei de biciclete Cisnădie - Sibiu. Sunt trei proiecte mari pe care am ținut foarte mult să le duc la bun sfârșit”, mai spune Gheorghe Huja.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

John Doe

Acum 2 ani

N-a existat in urma cu ceva ani si la Medias un astfel de proiect? Sau, acum ca e campanie electorala, merge primaria Cisnadie pe "primii" in tot ce fac?
Raspunde

Dumitru Ungureanu

Acum 2 ani

La Mediaș au fost amplasate câteva puncte de colectare cu containere subterane, fiind primul oraș din România cu astfel de locații . Aici, articolul vorbește de amplasarea acestor containere subterane în tot orașul. Asta ar fi o premieră națională.
Raspunde

Doru

Acum 1 an

Domnule primar in cartierul Arhitectilor cand o sa introduceti aceste containere subterane? Sau de la locuitorii acestui cartier mare al Cisnadie, doriti doar plata la timp a impozotelor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus