Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei săli polivalente în Braşov. Investiție de peste 400 de milioane de lei

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei săli polivalente în Braşov. Investiție de peste 400 de milioane de lei

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi de către Ministerul Lucărilor Publice, obiectivul, în valoare de peste 404,55 milioane de lei, va avea o suprafaţă desfăşurată de 36.826,50 mp, pe un regim de înălţime S+P+M+1E. Sala polivalentă va avea o capacitate totală de 11.233 spectatori, şi va beneficia de următoarele funcţiuni: sală de sport, sală de antrenament, anexe sportive şi sociale, spaţii administrative şi spaţiile tehnice aferente, parcare subterană VIP şi presă, spaţii pentru conferinţe, restaurant, facilităţi VIP, facilităţi presă.

Realizarea investiţiei se propune a fi eşalonată pe 3 ani, prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social - Subprogramul “Săli de sport”, coordonat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Finanţarea lucrărilor se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), din bugetul local al municipiului Braşov, precum şi din alte surse legal constituite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2236

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Dan .

Acum 3 ani

carevasazica Brasovul va avea sala de 11.233 de locuri iar Sibiu va avea stadion de 12.000 de locuri. Sa multumim fdgr-ului si tovarasei Fodor pentru ca mereu se gandeste la viitor in relatie cu urbea ce o administreaza , iar stadionul o sa fie maret si indestulator pentru bazinul de peste 200.000 de locutori ai Sibiului + artierele alipite si ... zona metropolitana. Ce sa mai zicem ca Brasovul a facut lobby la centru si primeste si banii de acolo, pe cand noi avand lobbystul sef la Cotroceni, facem stadionul din bani proprii zi zero lei de la centru.

Raspunde

Iulia Neumann

Acum 3 ani

12.000 pentru că o să vezi că nici pe alea 12.000 nu le vom umple. Asta e cererea. În Oradea, oraș de 221.000 de locuitori după domiciliu (deci de vreo 240.000 neoficial), Bolojan face stadion de 16.000 de locuri, cu doar 4.000 mai mult față de al nostru. Așa că nu suntem vreun exemplu ieșit din comun. Sibiul are 170.000 de locuitori, asta e populația după domiciliu la 1 ianuarie, 2019, conform INS. Cu tot cu cei cu buletin de prin alte părți nu are mai mult de 190.000. Și să nu-mi spuneți că Sibiul are zeci de mii de persoane care nu au buletinul trecut pe Sibiu și suntem de fapt 200 și ceva de mii, pentru că, dacă ar fi așa, asta ar însemna că Timișoara și Cluj au 100.000+ de oameni fără buletin în orașe, adică populația unui Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea sau Botoșani, ceea ce e imposibil, ar însemna ca acele orașe să fie efectiv sufocate.
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 3 ani

"tovaras" ? Numa la idioti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus