Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Actualizare Solicitarea MAI de prelungire a votului după ora 21 în secțiile unde sunt cozi, respinsă de BEC

Actualizare Solicitarea MAI de prelungire a votului după ora 21 în secțiile unde sunt cozi, respinsă de BEC

Actualizare 

Solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de prelungire a votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă de Biroul Electoral Central, potrivit unor oficiali ai BEC, citați de Agerpres.

Biroul Electoral Central s-a întrunit duminică într-o nouă şedinţă la ora 18,00, pe ordinea de zi aflându-se mai multe solicitări de la partide sau asociaţii legate de procesul electoral, precum şi cea transmisă de MAI.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, Biroului Electoral Central o solicitare prin care adresează rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00 pentru persoanele care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional în proximitatea secţiilor de votare.

Informaţia a fost confirmată, pentru AGERPRES, de oficiali MAI.

În prezent, conform legii, alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Votarea se desfăşoară, duminică, după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 933

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus