Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Singurul primar ales independent în județul Sibiu: ”probabil, totul merge până la buget”

Singurul primar ales independent în județul Sibiu: ”probabil, totul merge până la buget”

Locuitorii din Apoldu de Jos sunt singurii din județul Sibiu care, la alegerile locale din acest an, și-au ales un primar independent.

De fapt, Ioan-Florin Barbu (46 de ani, tehnician silvic de formare), proaspăt ales primar al comunei Apoldu de Jos, a devenit independent din primăvara acestui an, când a părăsit rândurile PSD-ului. ”Prin aprilie am decis să plec, din cauza nemulțumirii oamenilor față de clasa politică în general”, declară primarul ales pentru Turnul Sfatului.

Tot sub sigla PSD a candidat pentru aceeași funcție și în urmă cu patru ani, alegeri pe care le-a pierdut în fața lui Ioan Nicoară (PNL). De această dată, însă, Florin Barbu spune că a convins mai ușor oamenii să îl voteze. ”Eu nu am încercat foarte mult să îi conving pe oameni. Oamenii erau deja convinși și pe fondul de nemulțumire generat de fostul primar, contracandidatul meu. Nu s-a făcut nimic în localitate”.

În Consiliul local, primarul independent spune că va fi susținut de reprezentanții PSD, care au câștigat patru mandate, alte trei mandate fiind câștigate de PNL și unul de PMP. ”Vom face o majoritate în Consiliu local și vom pune și un viceprimar muncitor”. Noul primar are clar în minte proiectele cărora spune că le va acorda prioritate. ”Prioritar, vreau să facem un ADI (asociație de dezvoltare intercomunitară – n.r.), împreună cu Ludoșul, să mergem pe accesarea de fonduri europene să introducem gazul în comună. Avem de finalizat introducerea apei potabile, dar avem și probleme la canalizare. Avem canalizare fără branșamente, acolo trebuie să muncim mult să vedem ce soluții găsim, căci nu s-au căutat până acum. Și s-a trecut la modernizări de străzi unde nu există astfel de branșamente. Există asfalt proaspăt, dar nu și branșamente. O să căutăm soluțiile la specialiști”, descrie Florin Barbu situația din comună.

Sibiul a mai avut și în trecut primari aleși din postura de independent, care, însă, au devenit membrii de partid. Exemplul lui Bucur Bogdan, de la Rășinari, sau cel al lui Marisu Grecu, primarul Șelimbărului, sunt elocvente: după niciun mandat, aceștia au devenit membrii de partid (în exemplele de mai sus, ambii au devenit membri PNL).

Noul primar al comunei Apodul de Jos vorbește deschis despre situația sa independentă. ”Eu sper să pot să rezist independent. Sper. Acum, să vedem presiunile politice care vor fi și, probabil, totul merge până la buget”, apreciază Florin Barbu.

Sursa foto: Facebook / Florin Barbu

Vizualizari: 5302

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus