Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Donald Trump, dus la spital „pentru câteva zile”. Președintele este tratat de COVID-19 cu un medicament experimental

Donald Trump, dus la spital „pentru câteva zile”. Președintele este tratat de COVID-19 cu un medicament experimental

Preşedintele american, Donald Trump, testat pozitiv la coronavirus, va fi internat într-un spital de la periferia Washingtonului "pentru câteva zile", a anunţat vineri Casa Albă, scrie AFP, citată de Agerpres.

"Ca măsură de extremă prudenţă şi la recomandarea medicului său şi a experţilor medicali, preşedintele va lucra din birourile prezidenţiale de la (spitalul) Walter Reed în următoarele zile", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Preşedintele american este îngrijit cu un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză, şi are "moralul bun" chiar dacă este obosit, a anunţat vineri medicul Casei Albe, notează sursa citată.

"În această după-amiază, preşedintele este încă obosit, dar are o moralul bun", a declarat Sean Conley, medicul preşedintelui, într-un comunicat.

El a informat că i-a injectat preşedintelui o doză dintr-un cocteil experimental dezvoltat de laboratorul Regeneron şi care a dat rezultate preliminare încurajatoare în teste clinice pe un mic număr de pacienţi.

Mai mulţi experţi îl examinează pe preşedinte şi vor face recomandări pentru "etapele următoare", a adăugat medicul, precizând că Prima Doamnă, Melania Trump, şi ea contaminată, suferă de o "tuse uşoară şi dureri de cap".

Trump a afirmat vineri că el crede că se simte "foarte bine", într-o scurtă înregistrare video publicată în timp ce era transportat spre spital.

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie", a spus el în mesajul video, adăugând că soţia lui, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte "foarte bine"

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1312

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus