Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Questo în Rășinari. Joc interactiv creat de tinerii de la Clubul GreenIMPACT

Questo în Rășinari. Joc interactiv creat de tinerii de la Clubul GreenIMPACT

Un proiect unic pentru comunitățile rurale sibiene este anunțat de tinerii de la Clubul GreenIMPACT „Cocoşul de munte”, din Rășinari. Este vorba despre un joc Questo, de explorare a localității pe care l-au numit „Deschide porţile spre legende răşinărene”. Scopul principal al proiectului este promovarea valorilor culturale cu care atât tinerii, cât şi restul locuitorilor comunei Rășinari se mândresc.

„Questo este un super joc interactiv care te plimbă prin localitate pentru a descoperi lucruri noi şi pentru a te bucura de toate minunăţiile ce-ţi ies în cale”, spun creatorii lui.

Începând din luna octombrie a acestui an, oricine ajunge în Rășinari poate descărca gratuit pe telefon aplicaţia Questo (din Magazin Play) şi poate căuta jocul „Deschide porţile spre legende răşinărene”.

„Promovarea comorilor locale este principalul scop al acestor tineri. Împreună cu autorităţile publice locale, precum şi cu profesorii care îi îndrumă zilnic în demersurile lor, au decis că e momentul să se adapteze vremurilor fie şi când vine vorba despre farmecul şi naturaleţea unui sat tradiţional românesc. Nu-şi pierde cu nimic din tradiţionalul său Răşinariul dacă promovarea sa în rândul turiştilor se realizează şi prin mijloace moderne, din contră, este cu atât mai atractiv cu cât se îmbină plăcut tradiţionalul cu modernul”, spune profesoara Ileana Carmen Damean.

Loc cu o istorie de peste 800 de ani, Răşinariul şi-a câştigat renumele pentru valorile sale cuturale, pentru frumuseţea locurilor, pentru aerul curat de munte şi oamenii gospodari. Fiind o localitate turistică, lansarea acestui joc în spaţiul virtual va fi, cu siguranţă binevenită în rândul turiştilor şi, de ce nu, şi al localnicilor, care vor vrea să descopere mistere pe care fie le-au uitat, fie nu le-au aflat vreodată.

Clubul GreenIMPACT „Cocoşul de munte” funcționează în cadrul Școlii Gimnaziale „Sava Popovici Barcianu” din Rășinari. Clubul a luat naștere în luna ianuarie 2018, cu sprijinul Primăriei Rășinari și la inițiativa Fundației Noi Orizonturi.

Foto credit:Florin MARINESCU 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus