Joi,
06.05.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

VIDEO. Scene de film care surprind lupta lui Vlad Țepeș cu Radu cel Frumos, filmate pe Valea Avrigului

VIDEO. Scene de film care surprind lupta lui Vlad Țepeș cu Radu cel Frumos, filmate pe Valea Avrigului

Trilogia „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac, s-a filmat și pe Valea Avrigului, acolo unde timp de două zile s-au mutat zeci de cai și cavaleri. Scenele filmate au surprins lupta lui Vlad Țepeș cu Radu cel Frumos.

Filmările au inclus în total 20 actori și cascadori și 15 cai. Scena are loc în anul 1462, în ultimul an de domnie al lui Vlad Țepeș. După ce este trădat, decide să se retragă în Transilvania, însoțit de câțiva cavaleri dragoni care i-au rămas fideli. Pe drum, în munții Făgăraș este surprins într-o ambuscadă de cavalerii fratelui său, Radu cel Frumos. În film, rolul lui Vlad Țepeș este interpretat de actorul Daniel Nuță, iar cel al lui Radu cel Frumos, de actorul Eduard Trică.

„A fost o secvență grea, care a necesitat multe resurse, dar care a fost filmată cu mare bucurie și implicare din partea echipei. Locul în care am filmat este absolut superb și mă bucur foarte mult că prin Egregora românii și străinii vor avea ocazia să vadă România în toată splendoarea ei”, a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Filmările au început în 2018, iar în final Egregora va avea 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei, Lacul Bâlea. Regizorul Andrei Chiriac spune că va include în film foarte multe locuri cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București etc., astfel încât filmul să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților României. Filmul are nevoie de un buget de 10 milioane de euro.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus