Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Arini Hospitality: opt milioane de euro, pentru un complex hotelier vizavi de parcul Sub Arini

Arini Hospitality: opt milioane de euro, pentru un complex hotelier vizavi de parcul Sub Arini

Mercure Sibiu Park Arini & ibis Styles Sibiu Park Arini este numele proiectului pe care cea mai mare întreprindere sibiană îl va demara pe o suprafață de 7.500 de mp de teren, aflată pe bulevardul Victoriei, vizavi de parcul Sub Arini.

Arini Hospitality SRL este numele firmei pe care Compa SA – cea mai mare companie sibiană cu capital autohton - o propune a fi înființată prin decizia Adunării generale extraordinare a acționarilor, convocată la mijlocul lunii viitoare. Iar prin intermediul acestei societăți va fi dezvoltat complexul hotelier pe o parte din terenul pe care Compa îl deține pe bulevardul Victoriei (foto - este vorba de terenul fostei fabrici Arsenal, care a fost demolată în urmă cu șapte ani).

”Aceasta este singura soluție, să înființăm o nouă societate care să se ocupe de proiect”, spune Ioan Deac, directorul general al Compa SA. După demolarea Arsenalului, Compa a încercat – inițial – amenajarea unei zone rezidențiale pe cei 37.000 de mp de teren. Patru ani mai târziu, planurile au fost schimbate, iar pe o suprafață de 7.591 de mp a fost inițiat proiectul unui complex hotelier cu două unități de cazare, care să fie deschise înaintea anului Regiunii Gastronomice. Cum nici proiectul Regiunii gastronomice nu a mai ajuns la amploarea promisă, nici planurile Compa nu au avansat. Până acum.

Proiect de opt milioane de euro

Potrivit ordinii de zi a Adunării generale extraordinare a acționarilor, Compa va fi unicul acționar al Arini Hospitality SRL. Pentru capitalul social al noii firme, Compa va aduce un aport în numerar de două milioane de lei, la care se adaugă și un aport în natură reprezentat de terenul în suprafață de 7.591 de mp și clădirea administrativă cu subsol, parter, două etaje și mansardă, care a fost reabilitată și care urmează a fi transformată în hotel. Alături de această clădire urmează a fi ridicată una nouă, în care să fie amenajat un hotel de patru sau cinci stele.

Noua societate va prelua mai vechile planuri ale Compa referitoare la complexul hotelier, iar pentru finanțarea investiției sunt prevăzute două surse: fonduri europene nerambursabile și împrumuturi. ”Proiectul total este de aproximativ opt milioane de euro. Din această sumă, proiecția noastră este că vom reuși să atragem între trei și patru milioane de euro din fonduri europene nerambursabile. Restul investiției va fi acoperit dintr-un credit care urmează a fi contractat. Tocmai de aceea am propus ca aportul în numerar pentru capitalul social al noii societăți să fie de două milioane de lei, alături de care venim și cu un aport în natură, respectiv terenul și clădirea de acolo”, mai arată Ioan Deac, pentru Turnul Sfatului

”Aprobarea contractării de către societatea afiliată ARINI HOSPITALITY S.R.L. a unor împrumuturi bancare în valoare maximă de 8.000.000 euro (optmilioaneeuro) în vederea finanţării şi dezvoltării Proiectului Hotelier Mercure Sibiu Park Arini & ibis Styles Sibiu Park Arini”, punctul șapte de pe ordinea de zi a AGEA a Compa

Proiectul de atragere a fondurilor europene nerambursabile urmează a fi redactat și depus în perioada imediat următoare înființării noii societăți. Iar planurile creionate în prezent au în vedere ca în 2022 – 2023 noul complex hotelier să își deschidă porțile.

Cine va gestiona hotelurile?

Reprezentanții conducerii Compa SA au decis ca, o dată cu înființarea unei societăți care să se ocupe de proiectul hotelier, să caute și partenerii care să gestioneze această investiție. Iar partenerii găsiți sunt francezi: Accor SA. ”Noi nu ne putem hazarda să gestionăm o asemenea afacere, căci nu ne pricepem. Accor reprezintă un nume serios pe piața hotelieră mondială, de aceea am decis să lucrăm împreună”, mai spune Ioan Deac.

Accor SA deține sau administrează aproximativ 4.800 de hoteluri și unități de cazare în mai bine de 100 de țări din lume.

Citește și Compa schimbă planurile pentru Arsenal Residence: construiește complex hotelier pe bd. Victoriei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 16994

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gigi Kent

Acum 3 ani

Traiasca bogatii si fondurile europene pt dezvoltarea afacerilor de acest tip
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 3 ani

S-au gandit ei mai bine ce sa faca in acel loc plin cu moloz, de langa spital.... Hotel, ca e cel mai simplu. Doar nu veti vrea sa faca vreun centru de cercetare sau te miri ce investiti destepte...nu, mai bine facem hoteluri, umflam banii si stam asa, sa vina prostii sa plateasca. Cladiri facute degeaba...astia chiar nu vad cums e schimba lumea, dupa Covid ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus