Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Funcționar sibian, trimis în judecată de DNA pentru fals în acte

Funcționar sibian, trimis în judecată de DNA pentru fals în acte

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Marcel Ciobotă, funcționar public (consilier cu atribuții în compartimentul agricol) în cadrul Primăriei Copșa Mică.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marcel Ciobotă este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014-2019, inculpatul Ciobotă Marcel, având calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverințe, contract de comodat) în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene.

"De menționat este faptul că, adeverințele respective au fost falsificate chiar de inculpat, dată fiind calitatea sa de funcționar public în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu", se arată în comunicatul DNA.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 43.071 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză.

În cauză, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus