Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Șapte străzi de pământ din Sibiu, licitate din nou pentru modernizare

Șapte străzi de pământ din Sibiu, licitate din nou pentru modernizare

Administrația locală a lansat, pentru a doua oară, licitația pentru contractarea modernizării a șapte străzi de pământ din Sibiu.

Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Ion Agârbiceanu, Dreptății și Ghiocelului, din zona cartierului Turnișor, alături de Depoului, sunt cele șapte străzi de pământ pe care Primăria Sibiu le scoate pentru a doua oară la licitație, în vederea modernizării. Cu o lungime totală de 1,2 km, pachetul de străzi a mai făcut obiectul unei proceduri de atribuire a lucrărilor și în iarna acestui an. Singura ofertă depusă de firma sibiană Condrumsib Proiect a fost considerată neconformă, astfel că procedura a fost anulată pe 3 martie 2020.

Primăria Sibiu a reluat acum licitația, iar termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 26 octombrie. Față de licitația din primăvară, bugetul alocat contractului a fost mărit cu jumătate de milion de lei, valoarea estimată acum fiind de 4,66 de milioane de lei, fără TVA. În cazul în care vor fi depuse oferte considerate conforme, reprezentanții Primăriei Sibiu și-au asumat că vor finaliza procedurile de atribuire a contractului cel târziu la finalul lunii februarie a anului viitor. Singurul criteriu de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Termenul de execuție a lucrărilor de modernizare a celor șapte străzi de pământ este de opt luni de la emiterea ordinului de începere. În afară de așternerea de asfalt, pe străzile respective urmează amenajate rețele de canalizare sau apă, rețele de cablaj metropolitan, de iluminat public și zone verzi, acolo unde spațiul permite.

Foto: str. Ion Agârbiceanu, sursa Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cezar Cezar

Acum 3 ani

Băi frate! Eu știu că pe vremuri, Primăria se ocupa de asfaltare. Acum aud de proiecte scoase la licitație, de care se alege praful... Vorbesc de strada Depoului, pe care o știu. Menționez că nu locuiesc în zonă. Strada aia are maxim 300 de metri. Când s-a asfaltat strada Galileo Galilei, nu se putea intra cu asfaltarea și pe fundătura aia (că de fapt e o fundătură mică) ce se numește strada Depoului?
Raspunde

Toma Toma

Acum 3 ani

Cand veti face parcarea de pe Siretului?Se vor face in curand 10(!!!) ani de cand mintiti peste 300 de familii de sibieni!Ati trecut de curand prin zona?Ati vazut ce a lasat in urma firma voastra care a largit Calea Cisnadiei?Trotuare distruse,lucrari neterminate,santuri,noroi,semne de ciculatie rezemate cu bolovani si multa mizerie!
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Extraordinar ! Mai sunt străzi neasfaltate în oraș? Și eu , care ceream parcare, piste de biciclete ( nu vopsea pierdută) !!! Și voi,vouă vă mai arde de spectacole,pomi de Crăciun ? Parcări supra sau subterane ? Dacă eram primar , masca mea era mai mare cît capul !!! Nu ! Cred că articolul este di anii '90 !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus