Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Turiștii caută pensiuni din jurul Sibiului, pentru sărbători. „Eram la mare când am dat Revelionul”

Turiștii caută pensiuni din jurul Sibiului, pentru sărbători. „Eram la mare când am dat Revelionul”

Proprietarii de pensiuni din jurul Sibiului spun că deși telefoanele nu mai sună atât de mult ca în anii trecuți, cu siguranță vor avea camerele ocupate de Crăciun și Revelion. În unele cazuri deja au fost vândute locurile fie pentru una din sărbători, fie pentru cealaltă. 

La Pensiunea Mai din Rășinari turiștii sună deja de ceva vreme să facă rezervări. Maria Lupu, proprietara pensiunii, spune că, după modul în care sună deja telefoanele, nu își face probleme că nu va avea locația ocupată de sărbători. „Avem cereri destul de mari. Nu facem Revelion, avem program normal la restaurant, dar ne pregătim pentru Crăciun, cum facem deja de 28 de ani. O să fie ocupate camerele, fără niciun fel de problemă. Sper să deschidem și piscina interioară, fiind o atracție deosebită mereu în această perioadă.”

Același este cazul și la Pensiunea Sânziana de la Gura Râului. Locul, cu o capacitate de găzduire de 12 camere, este ocupat în proporție de 50%. „La cât de mult sună oamenii pentru sărbători, cred că va fi plin atât de Crăciun cât și de Revelion”, spune Simona Câmpean, din partea Pensiunii Sânziana. 

„Eram la mare când am dat Revelionul”

Ionuț Cornea, proprietarul a două pensiuni, una la Rășinari, alta la Păltiniș, spune că rezervările pornesc de sus și abia după ce pensiunea de la Păltiniș este plină, vor începe turiștii să sune mai abitir pentru cea din Rășinari. „Revelionul de sus e dat deja. M-au sunat să îl rezerve când eram la mare, vă dați seama. În schimb, pentru Crăciun nu au prea fost solicitări. Oamenii sunt sceptici, nu știu ce să facă, dacă dau avansul și apoi rămân cu banii dați, dar fără concediu. Așteptăm și noi să vedem ce va mai fi. Cu siguranță nu mai e ca în anii trecuți”, spune Ionuț Cornea. 

La Pensiunea Norica a fost găsită o soluție și pentru problema turiștilor care nu știu ce se va întâmpla cu avansul lor în cazul în care se vor institui din nou restricții în contextul pandemiei de COVID-19. „De Crăciun am rezervări pentru câteva camere. Oamenii sună, dar sunt sceptici. Se gândesc ce vor face dacă revin restricțiile, ce se întâmplă cu banii lor. Ei bine, cei care plătesc avansul în lei primesc retur, cei care au tichete sau altfel de bonuri pot să reprogrameze vacanța”, explică Norica Gligorea, proprietara pensiunii.

foto: turo.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus