Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Noua stradă din zona Calea Cisnădiei – Calea Dumbrăvii ”continuă” cu un PUZ

Noua stradă din zona Calea Cisnădiei – Calea Dumbrăvii ”continuă” cu un PUZ

Proiectul construirii unei noi străzi în zona Calea Dumbrăvii a municipiului Sibiu a ajuns la primul contract: acela de întocmire a unei documentații urbanistice.

Grafisis SRL, din Sibiu, este societatea de arhitectură angajată de Primăria Sibiu să realizeze planul urbanistic zonal pentru obiectivul ”drum de legătură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii”. Contractul are o valoare de 68.000 de lei, fără TVA, și are în vedere strict cei aproximativ 3.200 de mp pe care ar urma să îi acopere viitoarea stradă, estimată a avea o lungime de aproximativ 300 de metri.

Documentația urbanistică aflată în curs de elaborare nu va face vreo referire la restul terenului fostei autobaze, teren nereglementat din acest punct de vedere și care se tot află în vânzare din 2018 (la un preț de 383 de euro/mp, fără TVA).

Inițiat în urmă cu mai bine de un an, proiectul creării unei noi artere care să conecteze străzile Arieșului și Siretului peste terenul fostei autobaze Tursib are rolul de a ajuta la fluidizarea traficului la ieșirea și respectiv intrarea în Sibiu, dinspre cartierul Arhitecților al Cisnădiei. Strada ar urma să aibă trei benzi de circulație, dintre care una va fi dedicată autobuzelor.

Sursa foto: Google Earth (traseul desenat al viitoarei străzi este o aproximare)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5166

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

2 Cents

Acum 3 ani

Tulaiii cate blocuri puteau sa fie construite pe portiunea asta! Risipa, dom'le! Cui ii trăbă drum pe acolo? Sa plece din oras toti aia la care le trăbă drumuri dinastea!!
Raspunde

Toma Toma

Acum 3 ani

Consider propunerea de plan urbanistic o fictiune care nu va rezolva problemele solicitate!De ce sa "taie"in diagonala incinta TURSIB pentru a iesi tot in Siretului?Giratoriul din capatul Siretului oricum este aglomerat iar prin unirea cu noua varianta nu va face fata!Portiunea dintre gradinita nr 5 si biserica este,oricum ingusta si nu permite realizarea a trei benzi!O banda pentru autobuze?Care autobuze?Veti scoate autobuzele de pe trasele actuale spre sau dinspre Cimitir,Dumbrava,Valea Aurie?Daca tot se ajunge in capatul strazii Ariesului,de ce nu se face prin incinta TURSIB o artera paralela cu str Bacovia pana in Calea Dumbravii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus