Miercuri,
20.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Sibienii construiesc o locuință pentru o familie cu șapte copii. Campionul Dani Natea: „Când am ajuns acolo, casa era căzută”

Sibienii construiesc o locuință pentru o familie cu șapte copii. Campionul Dani Natea: „Când am ajuns acolo, casa era căzută”

O familie cu șapte copii din satul Armeni a găsit, în comunitatea sibiană, ajutorul de care avea nevoie pentru a-și renova casa, care cădea peste ei, la propriu. De-a lungul anilor, casa în care locuiește familia Șandru s-a degradat, iar faptul că în zonă alunecă terenul nu a ajutat deloc. Anii au trecut iar toate resursele au mers către creșterea copiilor și mai puțin către renovări. Așa se face că recent un zid al casei a căzut pur și simplu. Atunci când au aflat de povestea lor, Daniel Natea, campion de judo, și sportivii de la echipa Voința Sibiu au demarat o campanie pentru a-i ajuta.

Campionul de judo Daniel Natea și sportivii de la Voința Sibiu au început să construiască o casă pentru o familie din satul Armeni, județul Sibiu. Părinții și șapte dintre copiii lor locuiesc într-o casă mică, bătrânească, ai cărei pereți au început să cadă. Tatăl lucrează de mai mulți ani, în ciuda problemelor de sănătate, iar mama își dedică viața creșterii copiilor. „Acum mulți ani am cumpărat această casă, o casă bătrânească. M-am implicat la creșterea copiilor, resursele noastre au mers acolo, iar între timp locuința s-a degradat de tot. Ne-am trezit că a căzut un zid. Aici și fuge terenul. Oricât aș fi vrut să fac ceva mai frumos la casă, n-am avut cum”, povestește Costică Șandru, capul familiei.

Bărbatul mărturisește că de-a lungul anilor nu s-a dezis de la muncă, orice ar fi fost. Totul doar ca să le fie copiilor bine.

„Am 12 copii, iar șapte dintre ei încă sunt acasă cu noi. Soția îi crește, eu lucrez pe unde pot. De șase ani sunt la fabrica de rulmenți, înainte de asta am fost la oi, am lucrat în mina de la Petroșani, la 1.800 metri în pământ. Am făcut orice, numai să fie bine pentru familie.”

Din păcate, Costică a trecut, de-a lungul anilor, printr-un accident vascular și semipareză de două ori, afecțiuni care l-au încetinit și nu a putut să lucreze așa cum ar fi vrut. Acum însă este bine și tot ce își dorește e să pună la punct casa. Tocmai de aceea s-a bucurat enorm când a început să primească ajutor. „Sunt niște băieți extraordinari”, spune Costică Șandru despre ajutoarele sale.

Daniel Natea și Voința Sibiu, marile ajutoare ale familiei din Armeni

Atunci când a aflat povestea, sibianul Daniel Natea, campion de judo, nu a putut să rămână indiferent. A început să ducă materialele necesare pentru casă și a insistat să refacă, atât cât se poate, casa, nu doar să o peticească.

„M-a întrebat cineva dacă pot să ajut cu niște bănuți. Am zis nu. Voiam să ajut cu mai mult decât atât, așa că am mers acolo să văd despre ce e vorba. Când am ajuns eu acolo era casa căzută. Imediat am dus paleți, lemn, materiale pentru a pune casa la punct. I-am spus omului din start <>. A promis că nu e cazul. În secunda a doua m-am apucat de dat telefoane, am strâns bani de peste tot, am făcut fiecare ce am putut”, spune Daniel Natea.

Sportivul povestește că atunci când i-a cunoscut pe copii a fost foarte impresionat de ei. Erau cu toții bine crescuți, educați, curați. „Vă spun sincer că am găsit acolo niște copii foarte educați, rușinoși, cuminți. Am încercat să mă apropii de ei, să ne împrietenim. Mi-au adus carnetele de note, doar note mari, chiar am rămas impresionat. Am făcut o glumă în engleză, două din fetițe mi-au răspuns înapoi tot în engleză. E ceva extraordinar”, mărturisește sibianul.

Jucătorii de la Voința Sibiu s-au alăturat și ei demersului, urmând câteva firme care au contribuit nu doar cu materiale, dar și cu mână de lucru. Totul pentru această familie cu mulți copii, care își dorește să aibă o casă frumoasă de Crăciun.

„Totul a fost făcut din bani donați de noi și de mai multe firme și mai multe persoane de bine. Unii au donat haine și mobilier, iar alții materiale de construcții. Sâmbătă seară am montat grinzile la acoperiș , avem tablă dar mai avem nevoie de osb, lați, grinzi de tavan, izolație pod pentru a face sus două dormitoare pentru copii. Instalațiile electrice și sanitare sunt deja promise de două firme din Sibiu care se ocupă de fiecare lucrare suportând materialele și mâna de lucru. Ne propunem ca în cel mai scurt timp să finalizăm iar familia să primească căsuța încălzită”, spun cei de la Voința.

Cei care doresc să ofere ajutor familiei pot afla cum să facă acest lucru de pe pagina de Facebook a echipei de fotbal Voința Sibiu.

Vizualizari: 18456

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dan2 Cp

Acum 3 luni

citi dintre alesii bogatasi ai sibiului o bagat vreun ban acolo? NICIUNUL -da hai la vot
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus