Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
6°C

Ortodocșii își pot vota cel mai mare filantrop în cadrul Campaniei „10 mari filantropi”

16 Octombrie 2020 13:34

Ortodocșii își pot vota cel mai mare filantrop în cadrul Campaniei „10 mari filantropi”

Campania națională „10 mari filantropi”, prin care preoții și credincioșii din Patriarhia Română au posibilitatea să îl aleagă pe cel mai reprezentativ filantrop ortodox din istoria neamului românesc, a fost lansată joi, 15 octombrie, la Sibiu. Evenimentul are loc în an comemorativ al filantropilor ortodocși români. Totodată, la începutul lunii decembrie va avea loc Gala Filantropilor Români.

În urma lansării campaniei preoții și credincioșii din întreaga țară vor avea posiblitatea ca, în perioada 21 noiembrie - 5 decembrie 2020, să aleagă prin vot una dintre marile personalități propuse de eparhii în lista de mari filantropi.

Personalitățile sunt prezentate pe site-ul www.marifilantropi.ro.

 „Invităm românii să îşi aleagă cel mai mare filantrop, votându-l pe pagina campaniei. Totodată, în Ziarul «Lumina» vor fi tipărite buletine de vot pentru această campanie, iar odată completate aceste buletine pot fi expediate în format fizic pe adresa Mitropolia Ardealului, str. Mitropoliei, nr. 35, Sibiu (cu specificația: pentru campania 10 MARI FILANTROPI) sau scanate și expediate la adresa de poștă electronică: sectorulculturalma@yahoo.com. Totodată vor fi distribuite taloane de vot și la bisericile parohiale, mănăstiri, școli etc., modalitatea de expediere fiind cea descrisă mai sus. Primii zece ce vor reieşi în urma votului vor fi prezentaţi în ordine alfabetică. Din acel moment, ei vor primi un avocat (personalitate sau un specialist în domeniu) care le va susţine imaginea şi vor veni cu argumentele necesare care vă vor face să îi votaţi încă odată, într-un sondaj final ce are menirea a alege pe cel mai mare filantrop din istorie”, spun organizatorii.

În decembrie are loc Gala Filantropilor Români

În data de 6 decembrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, filantropul prin excelență și modelul filantropului creștin, se va organiza la Sibiu Gala Filantropilor Români, urmând a fi desemnat, pe baza votului exprimat de participanți, cel mai mare filantrop român.

Campania „10 mari filantropi” are ca scop principal identificarea și promovarea exemplului celor care, de-a lungul timpului, au susținut spiritual și material activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române. Așa cum spun organizatorii, Campania a pornit „din dorința de a cinsti și comemora memoria acestor vrednici înaintași ai noștri cărora le datorăm adeseori identitatea națională și religioasă (cel puțin în Transilvania), pe de o parte, dar și de a nu se pierde în negura istoriei amintirea lor și binele pe care ei l-au făcut aducând mângâiere și prețuire celor aflați în suferință, redând speranța acolo unde situația părea la capătul deznădejdii, pe de altă parte”.

Toți cei interesați de campanie sunt îndemnați să acceseze pagina de web marifilantropi.ro.

În Sibiu a apărut numărul doi al revistei „Ghid Filantropic”

La începutul lunii octombrie a apărut și numărul doi al revistei „Ghid Filantropic”. În acest număr găsiți articole despre alți copii care au nevoie de ajutor, informații despre Societatea Femeilor Ortodoxe din Sibiu, versuri, materiale istorice sau cuvinte ale Sfinților Părinți.

„Ghid Filantropic” este un proiect al asociației Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu. Revista apare o dată pe lună și se găsește la sediul Asociației Filantropia de pe Strada Dealului, Nr. 13 și pe site-ul asociației. Cei care doresc „Ghid Filantropic” pot dona 15 lei sau mai mult, iar dacă intră pe site pot face acolo donații. Banii vor fi donați în totalitate pentru cazurile prezentate în revistă.

Donația voastră poate salva o viață!

SPRIJINĂ ACTIVITATEA NOASTRĂ!

  • Donează prin virament în contul RO36 RNCB 0227 1137 9746 0001 deschis la BCR SIBIU;
  • Intră pe site-ul nostru www.filantropiaortodoxasibiu.ro
  • Direct sau prin Poștă la adresa: str. Dealului, nr. 13, Sibiu, România.

CONTACT

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu  

Adresa: Sibiu, str. Dealului, nr.13    Telefon/Fax: +4 0269 213 052    Email: biroul_social_aors@yahoo.com    facebook/aorsibiusocial 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus