Sâmbătă,
31.10.2020
Ploi Scurte
Acum
4°C

Peste 100 de sibieni au fost prinși ieri fără mască de protecție

16 Octombrie 2020 14:55

Peste 100 de sibieni au fost prinși ieri fără mască de protecție

1.500 persoane au fost verificate de autoritățile sibiene, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. Cu această ocazie, polițiștii au amendat 92 de sibieni care au fost prinși fără mască de protecție.

În ultimele 24 de ore, 186 de forţe ale poliției și poliției locale au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Astfel, au fost verificate 1.500 de persoane, 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 278 de mijloace de transport, din care 116 mijloace de transport public în comun. Polițiștii sibieni au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 de lei, din care 92 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 15 pasageri și 3 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 396 de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cursul zilei de 15 octombrie a.c., 65 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza comunelor Cârțișoara, Șelimbăr, Rășinari, Poplaca, Boița, Turnu Roșu și Racovița. 

De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu au desfășurat activități de informare cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2, în zona instituțiilor de învățământ. 

Totodată, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea. În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 52 de avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au efectuat nouă controale la unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. A fost aplicat un avertisment. 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate opt persoane, fiind aplicate patru avertismente. 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus