Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
4°C

S-a schimbat regulamentul: anul acesta, circulația pe Transfăgărășan se închide mai repede

S-a schimbat regulamentul: anul acesta, circulația pe Transfăgărășan se închide mai repede

Ca urmare a modificării normativelor în ceea ce privește exploatarea drumurilor de munte, anul acesta Transfăgărășanul devine drum închis circulației mai devreme de prima zi a lunii noiembrie.

Totodată, mai repede este închisă circulația și pe Transalpina. ”Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane  DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează: DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800   (Cabana Bâlea Cascada ); DN 67C - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat)”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere.

Reprezentanții CNAIR arată că decizia de a închide circulația a fost luată în contextul meteorologic (primul strat nou de zăpadă, după trecerea verii, s-a așternut anul acesta la Bâlea în 30 septembrie). ”Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile care pot apărea în orice moment în aceste zone”, mai arată reprezentanții CNAIR.

Cei care doresc informații suplimentare despre starea drumurilor naționale și a autostrăzilor sunt rugați să contacteze Dispeceratul CNAIR la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, să consulte site-ul Companiei (pe prima pagina în caseta din stânga, www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale), pagina de Facebook a Companiei sau contul de Twitter administrat de aceasta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2176

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus