Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Cum ii convingi pe cei mici sa mearga fara teama la un cabinet de stomatologie copii?

Cum ii convingi pe cei mici sa mearga fara teama la un cabinet de stomatologie copii?

Pentru multi parinti, mersul la un cabinet de stomatologie copii se poate transforma intr-o provocare, mai ales atunci cand cei mici au avut parte de un episod neplacut la dentist ori cand nu li s-a explicat cum trebuie care este rolul acestuia.

Insa aceasta nu este o regula si exista foarte multi copii care nu se tem de controlul dentar regulat. Daca vrei ca si micutul tau se dea dovada de acelasi „curaj”, ai venit unde trebuie! In cele ce urmeaza, vei descoperi trucuri extrem de utile, care te vor ajuta sa transformi frica de dentist intr-un moment depasit cu brio!

Inainte de orice, trebuie sa stii ca nu doar copiilor le este frica de vizita la dentist. Exista foarte multi adulti care se confrunta cu dentofobie, o conditie care este dezvoltata, cel mai adesea, in anii timpurii ai vietii.

Pentru a evita ca puiul tau se ajunga in aceeasi situatie, este recomandat sa il obisnuiesti de mic cu ideea ca vizitele la un cabinet de stomatologie copii sunt inofensive, extrem de benefice pentru sanatatea lui si ca, uneori, pot fi chiar distractive! Iata cum trebuie sa procedezi!

1. Pregateste-l mental pentru vizita

Este foarte important sa ii spui copilului ca urmeaza sa mergeti la un cabinet de stomatologie copii. Fara sa ii dai prea multe detalii, explica-i ca dentistul va verifica daca totul este in regula si ca el poate spune oricand nu se simte confortabil.

2. Explica-i cat de importanta este igiena orala

Cea mai buna metoda de a-i ajuta pe copii sa depaseasca frica de dentist este de a le explica acestora cat de important este sa aiba grija de sanatatea lor si, implicit, de igiena orala. Foloseste argumente simple si de bun simt, precum faptul ca cel mic va avea un zambet frumos, fara carii, si dinti puternici cu care va putea sa manance orice isi doreste.

3. Opteaza pentru o clinica de stomatologie copii de incredere 

Prima vizita la stomatolog poate marca modul in care copilul tau se va raporta la dentist toata viata. Astfel, este esential sa alegi o clinica cu renume, care sa iti garanteze ca cel mic va fi ferit de o experienta neplacuta, dureroasa, care l-ar face sa se teama de acest moment pe viitor.

Indreapta-te spre un cabinet care ofera servicii specializate in stomatologie copii. De exemplu, medicii clinicii Dental Excellence au experienta in lucrul cu cei mici si le pot oferi acestora tot sprijinul de care au nevoie pentru a se simti confortabil in timpul vizitei la dentist. Iata cateva avantaje de care ai parte alegand aceasta clinica de stomatologie copii:

  • Cabinet stomatologic amenajat pentru copii – Aici, princhindeii se vor simti bine primiti multumita decorului amenajat special pentru ei. De asemenea, se va folosi doar echipament special pentru copii, care asigura confortul si lipsa de durere.
  • Inhalosedare – Tot aici, copiii pot beneficia de inhalosedare, o forma foarte usoara de sedare, cu efect de scurta durata si care nu provoaca reactii adverse.
  • Medic specializat in tratament copii – Medicii Dental Excellence sunt specializati in tratamentele pentru copii, cu tipurile de afectiuni specifice varstei lor, precum si cu manoperele dificile determinate de dimensiunea mai redusa a dintilor.

Pentru a face o programare, nu trebuie decat sa accesezi platforma clinicii www.dentalexcellence.ro. Aici vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a planifica o vizita la dentist, de care micutul tau isi va aminti cu drag si care nu ii va alimenta frica de medicul stomatolog.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus