Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-4°C

Un sibian infectat s-a plimbat o jumătate de zi prin Mediaș și Sibiu

20 Octombrie 2020 13:49

Un sibian infectat s-a plimbat o jumătate de zi prin Mediaș și Sibiu

Un bărbat din Copșa Mică este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce, știind că este infectat cu noul coronavirus, s-a deplasat la clinica din Mediaș unde i s-a efectuat testul, apoi la Spitalul Județean Sibiu, „prin aceasta punând în pericol sănătatea celorlalte persoane”, transmite Prefectura.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș au constatat ieri o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor. În fapt, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în jurul orei 12:30, la o clinică medicală din municipiul Mediaș, s-a prezentat o persoană care ar fi afirmat în public că dorește să își ridice personal rezultatul testului privind virusul SARS CoV-2, fiind anunțat telefonic că este confirmat pozitiv. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu l-au mai găsit la clinică pe bărbat, însă în urma verificărilor i-au stabilit identitatea, precum și faptul că acesta (un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Copșa Mică) în urma efectuării unei serii de analize medicale, în data de 15 octombrie a fost confirmat pozitiv cu virusul SARSCoV-2 (confirmare făcută on-line), explică Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Deși avea cunoștință de rezultatul pozitiv al testului, bărbatul s-a prezentat ieri la clinică pentru a-și ridica buletinul de analiză, iar ulterior la Spitalul Clinic Județean Sibiu pentru investigații amănunțite, prin aceasta punând în pericol sănătatea celorlalte persoane aflate în interiorul clinicii, spune sursa citată. 

Polițiștii Biroului Ordine Publică Mediaș s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterea bolilor.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus