Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Alianța USR PLUS Sibiu transmite Spitalului, DSP, Prefecturii și Președintei CJ soluții pentru gestionarea crizei din spital

Alianța USR PLUS Sibiu transmite Spitalului, DSP, Prefecturii și Președintei CJ soluții pentru gestionarea crizei din spital

Spitalul Județean Sibiu are, în continuare, o problemă în gestionarea adecvată a  noului val de cazuri de COVID-19. Reprezentanți ai USR PLUS au vorbit cu pacienți care au stat ore în șir la coadă în frig pentru realizarea triajul și finalizarea procesului birocratic aflat în gestionarea DSP. Sunt condiții improprii, lipsesc spațiile de așteptare la UPU, pare că nu mai sunt suficiente corturile încălzite. Procesarea cazurilor durează și 12 ore, din cauza comunicării deficitare dintre autorități, lipsei personalului și nedelegarea atribuțiilor în condiții de criză. Pe lângă toate acestea autoritățile nu comunică situația reală și problemele cu care se confruntă în gestionarea crizei epidemiologice, dacă sunt necesare materiale sau e nevoie de ajutor din partea comunității.

În contextul creșterii alarmante a cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV2 la nivelul județului Sibiu, Alianța USR PLUS Sibiu solicită Spitalului Clinic Județean, DSP Sibiu, Prefecturii Sibiu și Președintei Consiliului Județean Sibiu transparență, soluționarea disfuncționalităților interinstituționale și rezolvarea urgentă a problemelor care pun și mai mult în pericol sănătatea pacienților. Este inacceptabil ca și Sibiul să fie luat iar prin surprindere, în condițiile în care a fost timp pentru pregătirea gestionării unui nou val de îmbolnăviri. Facem apel la aceste instituții să comunice situația reală din Spital, ce nevoi de resurse umane și materiale sunt și cum poate ajuta comunitatea autoritățile în gestionarea acestei crize de îmbolnăviri cu SARS-CoV2. Nu este o rușine să recunoască incapacitatea de a gestiona criza și să ceri ajutorul, mai ales când este în joc viața cetățenilor și a cadrelor medicale.

Alianța USR PLUS Sibiu transmite și câteva soluții organizatorice care simplifică procedurile și reduc timpul de așteptare în frig pentru pacienți. Adoptarea rapidă măcar a unora dintre ele va fi de natură să ușureze activitatea medicilor și să îmbunătățească situația pacienților:

⏺ Transmiterea prin e-mail,  cu confirmare de primire, a deciziei de carantinare.

⏺ Înmânarea deciziei de carantinare la prima vizită la domiciliul persoanelor supuse măsurii.

⏺ Delegarea în centrele de triaj a personalului DSP care să emită și să înmâneze pe loc decizia, cu prelungirea programului de activitate și asigurarea plății orelor suplimentare.

⏺ Suplimentarea corespunzătoare a personalului DSP, prin recrutarea medicilor pensionari de specialitate, cu plata activității prestate, acceptarea voluntarilor profesioniști și integrarea lor în activitatea DSP.

⏺ Corelarea programului de lucru aferent procedurilor medicale de evaluare a suspecților de COVID-19 cu programul de lucru al personalului DSP. Planificarea examinărilor conform timpilor necesari și numărului de solicitări pentru optimizarea capacității de procesare.

⏺ Realizarea triajului epidemiologic diferențiat pentru suspecții simptomatici și cei asimptomatici.

⏺ Redistribuirea examinărilor în mai multe centre de triaj în unitățile sanitare din județul Sibiu.

⏺ Suplimentarea prin detașare a medicilor de specialitate și personalului auxiliar din unitățile medicale care nu sunt încadrate ca centre de suport covid, din județ și din țară, cu asigurarea condițiilor optime pentru personalul medical (cazare, indemnizații de deplasare și de masă).

⏺ Solicitarea și acceptarea suportului societății civile în gestionarea crizei, a organizațiilor din aria sănătății, dar și colaborarea cu bună credință, și în interesul populației, a factorilor politici decidenți.

Echipa USR PLUS îi roagă pe cetățeni să aplice toate măsurile de protecție personală și colectivă, să reducă deplasările la strictul necesar, să evite întâlnirile și activitățile de grup, să respecte indicațiile transmise prin Grupul Strategic și autoritățile locale și, mai ales, să se dezinfecteze frecvent și să POARTE MASCĂ.

Le transmitem cetățenilor că responsabilitatea pentru sănătatea publică ne aparține în egală măsură, că numai prin respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție rata de transmisie comunitară poate fi menținută sub control. Cu cât suntem mai atenți, mai conștienți de pericolul răspândirii coronavirusului și de efectele sale, inclusiv prin suprasolicitarea sistemului sanitar, a epuizării personalului medical, cu atât vom contribui în mod direct la diminuarea crizei de sănătate publică.

 

 

Alianța USR PLUS Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1394

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus