Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-4°C

Primul mandat cu noii politicieni în administrația locală: ”vom scoate la iveală lucrurile care nouă nu ni se par în regulă”

22 Octombrie 2020 18:17

Primul mandat cu noii politicieni în administrația locală: ”vom scoate la iveală lucrurile care nouă nu ni se par în regulă”

Negocierile pentru formarea de majorități în consiliile localităților mari din județul Sibiu nu vor include și reprezentanți ai USR PLUS, care, în aceste condiții, au anunțat că vor face ”opoziție constructivă”.

În cel puțin două dintre consiliile locale din județ, cei de la USR PLUS se vor plasa în opoziție din cauza majorităților care vor fi formate cu sprijinul PSD. ”La Cisnădie și Șelimbăr, viceprimarii de acolo vor fi aleși, cel mai probabil, cu voturile PSD, vom vedea săptămâna viitoare. Se pare că au rămas valabile, în unele localități, alianțele consacrate de atâta timp”, a declarat Adrian Echert (foto), președintele USR Sibiu în ziua în care a depus jurământul de consilier județean. ”Alianțele consacrate” la care face referire liderul formațiunii care în toamna acestui an a participat pentru prima dată la alegerile locale sunt cele dintre PNL și FDGR. Față de care, după cum spune Adrian Echert, vor face ”opoziție constructivă”. ”Noi vom vota toate proiectele bune pentru cetățeni, care sunt propuse de oricine, nu contează. Dar nu vom participa activ în ceea ce privește guvernarea la nivel de județ și de municipiu. Consilierii noștri vor avea inițiative, de asemenea. Vom scoate la iveală lucrurile care nouă nu ni se par în regulă, mă refer, de exemplu, la numiri, la concursuri care nu sunt conforme cu legea sau pe bază de meritocrație ori competențe, situații care – din câte vedem acum – ne-au adus în astfel de crize precum cea actuală”, a adăugat Adrian Echert.

În ceea ce privește situația din municipiul Sibiu, unde – în primă instanță – noul mandat al primarului Astrid Fodor a fost invalidat, reprezentanții USR PLUS au avut declarații rezervate. ”Indiferent de efectele care pot fi deranjante pentru stabilitatea conducerii de la Sibiu, trebuie să respectăm legea. Vom vedea care va fi hotărârea din apel, după care ne vom adapta. Ideea că nu trebuie respectată legea într-un caz particular nu va fi niciodată susținută de USR. Așteptăm decizia instanței și o vom respecta”, a declarat Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

În urma alegerilor din 27 septembrie, USR PLUS are un reprezentat la nivel de primar (în Micăsasa) și patru consilieri județeni. Cei mai mulți consilieri locali sunt la Cisnădie și Șelimbăr (câte șase), Micăsasa (cinci), iar la Sibiu și Agnita USR PLUS a câștigat câte patru mandate în forurile deliberative locale. În total, USR PLUS are 61 de consilieri în 25 de consilii locale din județ.

Vizualizari: 1795

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus