Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Prefectul i-a cerut scuze dr. Halmaghi. ”Este un efort uriaș ceea ce fac medicii zi de zi”

27 Octombrie 2020 19:47

Prefectul i-a cerut scuze dr. Halmaghi. ”Este un efort uriaș ceea ce fac medicii zi de zi”

”Personal voi face tot ce ține de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de doamna doctor Halmaghi”, a spus astăzi prefectul județului după o întâlnire cu medicii și autoritățile locale.  Prefectul Mircea Crețu a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că și-a cerut scuze în fața doctoriței Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Județean, după ce ieri i-a reproșat că nu a cerut mai repede paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus care ajung la urgențe. ”Astăzi am avut o discuție cu doamna doctor Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri, a fost o situație regretabilă. Totodată, țin să îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul pe care mi le-a arătat. Eu în calitate de prefect nu pot reorganiza singur spitale și nici nu pot lua decizii într-o instituție pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătățirea situației în care ne aflăm. În ședința de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situația cu care se confruntă personalul medical. Este, fără îndoială un efort uriaș ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spațiu, de materiale și echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical”, a spus Mircea Crețu.

”Ne facem de toată minunea”

Dr. Halmaghi a luat cuvântul în ședința de ieri a Comitetului pentru Situații de Urgență cerând mai multe paturi în unitatea UPU a spitalului sibian, pentru a face față numărului mare de pacienți. ”La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150”, a spus medicul Voichiţa Halmaghi.

Replica avută de prefect ieri, l-a determinat astăzi să-și ceară scuze. ”Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13:00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?”, a replicat ieri prefectul.

În urma declarației de ieri, președintele USR, Dan Barna, chiar i-a sgerat prefectului să-și dea demisia din funcție. ”Regret afirmațiile pe care le-am dat ieri. (...) Nimeni nu e perfect, ieri asta s-a întâmplat”, a mai spus prefectul amintind că funcție pe care o ocupă nu este eternă și că oricând poate fi schimbat.

Vizualizari: 1895

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gigel Orfan

Acum 1 lună

Unde i-ati gasit pe pacalicii astia din poza??? Unii mai competenti, sau macar mai ancorati in realitate, nu se gasesc??
Raspunde

Ion Ion

Acum 1 lună

In orice țară civilizată prefectul era zburat în secunda doi după declarații de genul asta, la noi nu ...oare tara asta, guvernul asta nu găsește oameni mai competenți decât individul ăsta? Incep sa cred că suntem fără scăpare....
Raspunde

Alin Dicu

Acum 1 lună

Offf Ioane doar acum incepi sa crezi????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus