Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Școala Nr. 1 din Sibiu: reabilitată, dar fără căldură. Primăria anunță că va remedia situația

Școala Nr. 1 din Sibiu: reabilitată, dar fără căldură. Primăria anunță că va remedia situația

Școala Nr. 1 din Sibiu a fost reabilitată printr-un proiect european, lucrările având loc atât la clădirea școlii, cât și la sala de sport. Cu toate acestea, centrala termică a unității de învățământ nu este, încă, funcțională. Un părinte care are copilul la această școală a luat legătura cu reporterii Turnul Sfatului spunând că termenul inițial de montare a centralei a fost la începutul lunii septembrie, iar autoritățile nu dau niciun răspuns cu privire la un nou termen. Reprezentanții Primăriei Sibiu garantează că până mâine, 28 octombrie, școala va avea centrală termică și căldură.

Un părinte care are copilul elev la Școala Gimnazială Nr. 1 din Sibiu a luat legătura cu reporterii Turnul Sfatului pentru a atrage atenția asupra faptului că, deși unitatea de învățământ a fost renovată, centrala termică nu a fost montată, copiii stând în frig, în clase.  

„Vreau să vă spun că la Școala Nr. 1, școală nou renovată, în care copiii au fost până acum la cursuri, până cu situația epidemiologică în urma căreia au trecut pe scenariul roșu, Primăria din Sibiu nu a finalizat lucrările în ceea ce privește centrala termică, iar școala nu are căldură. Se presupune că din 6 noiembrie se reiau cursurile, iar copiii noștri stau în frig. Nu o dată a venit copilul acasă și mi-a spus ca i-a fost frig la școală. Știu că directorul școlii a făcut și săptămâna trecută solicitare la primărie prin care cere soluții, dar nu știm încă răspunsul, pentru că nu ni s-a comunicat. Nu este normal ca într-un oraș european să nu se reușească finalizarea unei lucrări la o centrală termică, când termenul de finalizare a fost la începutul lunii septembrie”, spune părintele.

Directorul Claudiu Canciu confirmă faptul că școala nu are încă centrală termică.

„Termenul de finalizare a fost în 4 septembrie, dar constructorul a cerut amânarea acestui termen și am înțeles că amânarea a fost aprobată, astfel că perioada de finalizare a fost prelungită. Eu în ultima adresă pe care am făcut-o către primărie am solicitat să ni se comunice termenul și să ni se spună, pe etape, când anume va fi gata montarea centralei”, spune prof. Claudiu Canciu, directorul instituției.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au răspuns solicitărilor făcute de Turnul Sfatului și au explicat că este vorba despre o serie de lucrări complexe și că pandemia a făcut ca o parte dintre acestea să întârzie. De asemenea, aceștia dau asigurări că sistemul de încălzire al școlii va fi gata, cel târziu miercuri, 28 octombrie.

„Proiectul de reabilitare energetică a școlii nr. 1 a inclus lucrări complexe atât pentru corpul principal de clădire, cât și pentru sala de sport, precum: înlocuirea instalației electrice și a corpurilor de iluminat, montarea a 172 de  panouri fotovoltaice,  un sistem de încălzire din surse alternative asigurat prin pompe de căldură aer-aer, realizarea unei instalații termice interioare cu ventiloconvectoare, anveloparea termică a clădirii, implementarea unui sistem de Management Inteligent al clădirii, finisaje interioare, precum și  adaptarea clădirii la cerințele de protecție și securitate la incendiu în vederea obținerii autorizației ISU. Prin urmare și termenul de realizare a acestor lucrări este mai extins.

Întârzierea lucrărilor la noul sistem de încălzire a fost cauzată de faptul că echipamentele au fost livrate cu întârziere din cauza pandemiei, fiind  achiziționate din Elveția. De asemenea, a fost necesară identificarea unor soluții pentru relocarea dry coolerelor în vederea optimizării spațiului din curtea școlii, fapt ce a generat necesitatea reproiectării unei părți a rețelei termice, în conformitate cu solicitarea directorului unității de învățământ. În prezent, echipamentele au fost livrate, dar specificațiile producătorului privind amplasarea acestora au presupus identificarea unor soluții de reconfigurare a spațiului tehnic din centrala termică. Se lucrează în această perioadă la realizarea legăturilor între echipamentele din punctul termic și aparatura amplasată în școală. Sistemul de încălzire al școlii va fi funcțional cel târziu miercuri, 28.10.2020.

Pe tot parcursul lucrărilor, echipa proiectului a ținut legătura cu managementul școlii, atât prin ședințe săptămânale care au avut loc în teren, cât și telefonic”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus