Luni,
07.10.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Surse. Bokor și Dumbravă, cei doi viceprimari cu care va lucra Fodor. ”Mi-ar plăcea să am ceva de făcut, nu doar să încasez un salariu”

Surse. Bokor și Dumbravă, cei doi viceprimari cu care va lucra Fodor. ”Mi-ar plăcea să am ceva de făcut, nu doar să încasez un salariu”

Negocierile dintre Astrid Fodor și Raluca Turcan, în calitate de lidere ale organizațiilor județene FDGR și PNL, pentru nominalizarea celor care să devină viceprimari ai Sibiului în următorul mandat au luat sfârșit, sunt informațiile culese de Turnul Sfatului din mai multe surse din mediul politic.

Corina Bokor (53 de ani) este viceprimar al Sibiului din decembrie 2014, după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al României pentru primul mandat, iar Astrid Fodor a preluat atribuțiile de primar al Sibiului. Tot ea este nominalizarea FDGR pentru unul din cele două posturi de viceprimar al municipiului Sibiu, posturi care vor fi ocupate din rândul consilierilor locali sibieni. ”Din discuțiile cu doamna primar, propunerea din partea Forumului Democrat al Germanilor din România am rămas eu. Nu am intrat în detalii referitoare la atribuții, a fost o discuție strict referitoare la nominalizarea mea”, declară Corina Bokor, pentru Turnul Sfatului. Corina Bokor este de profesie inginer.

De cealaltă parte, Alexandru Dumbravă spune că nu știe de finalizarea negocierilor. La care, liberalii au propus mai multe variante, printre care și Corina Simona Dăncilă, care în mandatul trecut a fost consilier județean din partea PNL.

Membru PNL din toamna anului trecut, Alexandru Dumbravă (42 de ani) a fost numit inspector școlar general al județului Sibiu în luna noiembrie 2019 (până în august 2019 a fost director al Casei Corpului Didactic). ”Din punctul meu de vedere, eu îmi doresc să îmi continui activitatea de la Inspectorat, căci este destulă. Dar, probabil, dacă se va dori să se lucreze cu mine... Nu am detalii, știu doar că și eu am fost una dintre propunerile înaintate la negocierile dintre PNL și Forum”, spune Dumbravă pentru Turnul Sfatului.

Ce atribuții?

Din cele 23 de voturi din forul deliberativ al Sibiului, sibienii au decis la alegerile din 27 septembrie 2020 că FDGR va avea opt voturi, în timp ce liberalii controlează nouă mandate. PSD are doi consilieri locali, iar USR PLUS – patru.

Este pentru prima dată după 16 ani, când FDGR nu mai are majoritatea în Consiliul Local Sibiu. Iar asta după ce în mandatul trecut, cei doi viceprimari pe care PNL i-a promovat au primit din partea primarului Astrid Fodor atribuții relativ puține: cu excepția Serviciului de administrare a școlilor și grădinițelor din oraș, cei doi viceprimari liberali au mai primit printre responsabilități cele legate de administrarea cimitirului și ale cantinei sociale.

Alexandru Dumbravă spune că, din punctul lui de vedere, dacă va ajunge să ocupe funcția de viceprimar, și-ar dori mai multe atribuții. ”Cred că e cam prematură, discuția. După cum spuneam, eu mă simt bine aici unde sunt și cred că sunt de folos învățământului. Deocamdată. Toată viața am fost un tip activ și mi-e greu să mă văd fără o fișă de lucru, fără să am ceva de făcut. În contextul în care voi ajunge să fiu viceprimar, chiar mi-ar plăcea să am ceva de făcut, nu doar să încasez un salariu de la stat”, răspunde Alexandru Dumbravă pe acest subiect.

Referitor la atribuțiile celor doi viceprimari, Astrid Fodor declara pentru Turnul Sfatului – în primul interviu acordat după alegerile din septembrie 2020, că această chestiune are mai multe implicații. ”Vreau să precizez de la început că primarul POATE delega atribuții viceprimarilor, nu are nici un fel de obligație în acest sens. Pentru mine cel mai important este să pot avea încredere în viceprimarul căruia îi deleg atribuții, în verticalitatea și simțul moral al persoanei în cauză. În egală măsură va conta pregătirea profesională și întregul parcurs profesional. Deci nu există un set de atribuții pregătite pentru a fi delegate, ci depinde de persoanele care vor ocupa aceste două poziții. De asemenea, există o vorbă înțeleaptă: să nu arunci o persoană în apă până nu știe să înoate. Deci chiar dacă la început atribuțiile delegate pot fi puține sau nesemnificative, pe parcurs situația se poate schimba. Cum, de altfel, și inversul e valabil, să delegi ca primar atribuții viceprimarului și apoi să revoci delegarea, dacă constați că nu merge colaborarea într-o direcție bună”, arăta Astrid Fodor (interviul integral poate fi citit aici).

Ioana Leca, managerul public al Sibiului. Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Tot la începutul lunii octombrie, Astrid Fodor a declarat pentru Turnul Sfatului că administratorul public al Sibiului va rămâne Ioana Leca, care a lucrat din această funcție și în mandatul trecut. Iar Ioanei Leca i-au fost delegate atunci cele mai multe atribuții, având în subordine de la direcțiile Tehnică, Investiții și Economică până la servicii precum Coordonare Lucrări sau Unitatea de implementare a proiectelor (cea responsabilă de proiectele din fonduri europene). 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5417

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Apolitic W

Acum 3 ani

Domnul Dumbrava era o optiune mult mai buna pentru PNL decat Adrian Bibu , dar ma rog, da-i romanului mintea de pe urma!
Raspunde

Lulica Birtu

Acum 3 ani

Va pot oferi eu ceva de lucru, am un Lego care este pentru 5 ani,as crede ca il puteti rezolva pe durata mandatului, am mare incredere ca veti reusi!!!
Raspunde

Raluca Teodorescu

Acum 3 ani

In mandatul 2016-2020 am avut un viceprimar PNL licentiat in istorie care nu si-a dus mandatul pana la capat, demisionand. Acum avem o propunere tot din partea PNL, si tot un licentiat in istorie. No comment.
Raspunde

Optimistii De pe str.Siretului

Acum 3 ani

Sa intelegem ca managerului public al Sibiului ii revin ultimele atributii delegate la inceputul lui octombrie?Asta inseamna ca avem si noi sansa noastra!Pentru ca fosta si actuala viceprimar ne-a mintit si dus cu presul ca pe niste ageamii multi ani fara sa ne faca absolut nimic!Da,i-am cerut imposibilul:sa repare o parcare pentru vreo 300 de familii.Nu-i invidiez pe sibienii care vor depinde de serviciile doamnei viceprimar!
Raspunde

John Doe

Acum 3 ani

Firmele de casă trebuie să-și găsească continuitate in a seca sacul fara fund al primariei. Doamna Bokor stie la ce ma refer. In alta ordine de idei, daca este viceprimar si este manager al orasului atunci mai exact doamna primar cu ce se ocupă in afara de taiat panglici ? Moroase a "lucru bine făcut" de la o poștă.
Raspunde

George Geo

Acum 3 ani

Dar cine nu va lasa sa lucrati ?...oare sa fie lenea si prostia ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus