Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

A crescut numărul cazurilor de COVID în rândul elevilor și al profesorilor. Numărul celor infectați trece de 40

A crescut numărul cazurilor de COVID în rândul elevilor și al profesorilor. Numărul celor infectați trece de 40

Raportul trimis astăzi, 29 octombrie, de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu arată o creștere semnificativă a numărului de infectări în rândul elevilor și angajaților din unitățile de învățământ. 18 persoane au fost declarate pozitiv în urma testului pentru depistarea virusului SARS CoV-2, în ultimele 24 de ore. Astfel, numărul celor infectați trece de 40. De asemenea, numărul persoanelor aflate în carantină sau în izolare a ajuns la 802.

Sunt 46 de persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 în unitățile de învățământ din județul Sibiu, potrivit datelor din raportul celor de la IȘJ. Dintre acestea 21 sunt elevi (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 Sibiu, Colegiul „Școala Naționalăde Gaz” Mediaș, Școala Gimnazială Racovița și Colegiul Tehnic Energetic Sibiu), 20 sunt cadre didactice (Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Roșia,  Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Școala Gimnazială Bârghiș, Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 Cisnădie, Școala Gimnazială Cașolț, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Hosman și Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște) și 5 sunt persoane care fac parte din personalul nedidactic (Liceul Tehnologic Cisnădie, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 36 Sibiu și Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște). Totodată 802 persoane sunt carantinate sau izolate. Dintre acestea 718 sunt elevi, 67 sunt cadre didactice, 9 persoane fac parte din personalul didactic auxiliar și 8 din personalul nedidactic).

În comparație cu datele oferite miercuri, 28 octombrie, s-a modificat numărul persoanelor internate (a crescut cu 7 elevi, 8 cadre didactice și 3 personal nedidactic) și al persoanelor carantinate sau izolate (a crescut cu 18 elevi, dar a scăzut cu un cadru didactic, 3 personal didactic auxiliar și un personal nedidactic), în total fiind 802 persoane (față de 789).

Cu privire la scenariile în care se află școlile raportul arată că 181 de unități de învățământ se află în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, 26 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2), ceea ce presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – mai puțin cu  2 unități de învățământ, iar 126 unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (S3), cu participarea tuturor elevilor la activități/lecții online. În scenariul roșu se află toate cele 85 de unități de învățământ din municipiul Sibiu, toate cele 4 unități de învățământ din orașul Agnita, Școala Gimnazială Apoldu de Jos cu structurile Grădinița cu Program Normal Apoldu de Jos și Școala Primară Sângătin, Școala Gimnazială Merghindeal cu structura Școala Primară Dealul Frumos, Școala Gimnazială Racovița cu structura Școala Primară Sebeșu de Sus, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Bîrghiș, Școala Gimnazială Nocrich, Grădinița cu Programul Normal Nocrich, Școala Gimnazială Roșia, Grădinița cu Program Normal Nou Român, Grădinița cu Program Normal Hamba, Grădinița cu Program Prelungit Cristian. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie, Şcoala Gimnazială Cârţa, Școala Gimnazială „Viorel Cucu Paltin” Arpașu de Jos, Școala Gimnazială „Aurel Popa” Arpașu de Sus, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Grădinița cu Program Prelungit Șelimbăr, Școala Gimnazială Veștem, Grădinița cu Program Prelungit Veștem, Grădinița cu Program Normal Mohu, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Mediaș, Școala Gimnazială Tilișca, Grădinița cu Program Normal Rod, Școala Gimnazială Ocna Sibiului, Școala Gimnazială Poplaca, Școala Gimnazială ”Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Turnu Roșu, Centrul de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Școala Gimnazială Waldorf ”Hans Spalinger” Roșia, Școala Gimnazială Tălmăcel, Școala Gimnazială Cașolț, Școala Gimnazială Daia și Școala Gimnazială Nou) – mai mult cu 2 unități de învățământ.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Autoritățile reamintesc că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus