Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

Notificare: Primăria cere sibienilor să își desființeze construcțiile și grădinile ilegale din zona Văii Săpunului

Notificare: Primăria cere sibienilor să își desființeze construcțiile și grădinile ilegale din zona Văii Săpunului

Primăria municipiului Sibiu a emis o serie de notificări sibienilor care și-au amenajat garaje ori alte construcții ilegale și grădini în apropierea Văii Săpunului din zona străzii Siretului.

Notificările emise zilele trecute eliberarea domeniului privat al orașului, pentru pregătirea unor lucrări de amenajare a infrastructurii urbane. Astfel de notificări au mai fost emise, în ultimii ani, și pentru sibienii din cartierele Dioda și Terezian, de exemplu. Documentele sunt adresate acelor sibieni care au amenajat ilegal grădini, magazii, garaje sau împrejmuiri. ”Aveți obligația ca, până la sfârșitul anului 2020 să desființați construcțiile temporare amplasate fără forme legale în zona Valea Săpunului și să repuneți imobilul-teren mai sus menționat în situația anterioară. În cazul în care nu eliberați imobilul teren în termenul prevăzut de prezenta notificare, vom proceda, conform legislației în vigoare, la desființarea construcțiilor temporare și eliberarea imobilului prin intermediul unei forme specializate, pe cheltuiala persoanelor care au ocupat ilegal această suprafață de teren”, se arată în notificarea emisă de reprezentanții Primăriei Sibiu.


Pentru zona Văii Săpunului din dreptul străzii Siretului au fost elaborate ori sunt în curs de elaborare și o serie de planuri urbanistice zonale (cum ar fi cel pentru construirea unui centru comercial Kaufland – detalii aici), care au în vedere și amenajarea unor noi străzi în zonă care să facă legătura inclusiv cu DJ 106C, drumul județean din dreptul cartierului Arhitecților.

Sursa foto principală: Google Earth

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 9078

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Praf In ochi

Acum 1 an

Repede repede ca acu daca se face Kaufland trebuie sa eliberam zona... dar cand a fost propus un drum paralel cu Siretului exact prin zona gradinilor, care sa faca o legatura pe 2 benzi pe sens cu Calea Dumbravii prin fosta curte ITS, primaria parca zicea ca e no man’s land, ca batman... nu stim a cui e terenu... acum e propietatea Municipiului Sibiu... Alesi locali, sunteti de cea mai joasa speta!!! In loc sa construiti ceva util pt cetateni, sa fluidizati traficul in zona... va vindeti la straini sa faca centre comerciale si la rechini imobiliari sa faca apartamente... mi-e sila!!!! Praf in ochi....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Miki Maus

Acum 1 an

Obligatia...... conform..... ? Nicio lege/ hotarare..... nimic
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Ai nevoie de o lege pentru a elibera un teren care nu e al tău?????? Impozit ai plătit pe terenul ocupat acolo?
Raspunde

Asa Da!

Acum 1 an

Da,cred ca era timpul sa interveniti!Cotete,garduri,terase,straturi de flori,iepuri,gaini,caini,afumatori,banci,alei pavate cu placi "agonosite"pe sub mana,cuptoare pentru gratare,fum si tot ce-ti trece sau nu prin cap!Si peste toate,vajnici proprietari care te-ar ucide daca le-ai incalca proprietatea dobandita cu atata truda!Favelele Americii Latine sunt lux fata de aceste zone ale descurcaretilor locali!
Raspunde

Asociatia Culegatorilor de Castraveti si Barabule

Acum 1 an

Solicitam primariei renuntarea la acest demers, pe care il consideram ilegal, imoral si bicisnic! Asociatia noastra va contesta la Curtea Constitutionala legalitatea acestor masuri marsave, precum si calitatea de primar al doamnei Fodor, care nu avea dreptul sa faca parte din FDGR, ci eventual din UDMR, ea fiind de etnie maghiara!
Raspunde

Dobra Rodica

Acum 1 an

Primăria Sibiu ar putea sa se ocupe și de cel care a construit în Cartierul Tineretului casa unifamiliala, dar de fapt sunt patru apartamente date spre închiriere prin Direct Booking. Ma întreb oare ce salariat al Primariei a făcut recepția lucrării........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus