Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

VIDEO ”Există toate șansele să circulăm pe primii km ai autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022”

30 Octombrie 2020 13:15

VIDEO ”Există toate șansele să circulăm pe primii km ai autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022”

Cum sunt finalizate aproape o treime din lucrările la primii 13 km din autostrada Sibiu – Pitești, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură estimează că șoferii vor putea utiliza acest prim tronson cu șase luni mai devreme decât era estimat.

”Autostrada Sibiu-Pitești, tronsonul 1 între Sibiu și Boița, se apropie de 30% stadiu fizic, ritmul lucrărilor fiind unul extrem de bun”, anunță reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, cea mai activă, vocală și critică organizație neguvernamentală al cărei principal obiectiv este monitorizarea lucrărilor de infrastructură, mai ales rutieră.

Anunțul celor de la Pro Infrastructură vine la trei săptămâni de la cel făcută de Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere care anunța un avans fizic al lucrărilor de 25%, la șase luni de la începerea lucrărilor.

”Pe partea de terasamente subcontractorul Dimex a profitat la maxim de vremea prielnică și a ajuns la 13-14 mii de metri cubi puși în operă zilnic. În zona debleului principal de la Tălmaciu, de unde se transportă materialul de umplutură pentru mare parte din șantier, s-a început relocarea stâlpilor de înaltă tensiune. La structuri se execută elevațiile podurilor și viaductelor principale, se finalizează ultimele podețe, iar la viaductul din zona localității Veștem au fost ridicate deja majoritatea grinzilor. La cel mai mare viaduct de pe proiect, de la Tălmăcel ,se înalță cu ajutorul unui cofraj cățărător pilele ce vor ajunge la 30 de metri deasupra solului”, descriu reprezentanții Asociației Pro Infrastructură – pe scurt – evoluția șantierului.

Semnat în aprilie 2019 cu austriecii de a Porr Construct SRL, contractul pentru proiectarea și execuția primului tronson al autostrăzii Sibiu – Pitești are termen de finalizare ziua de 23 mai 2023. Ritmul de până acum al lucrărilor îi determină pe cei de la Asociația Pro Infrastructură să creadă că, de fapt, circulația se va deschide mult mai repede. ”În ritmul actual, există toate șansele să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022”.

612 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat cu cei de la Porr. Conform datelor publicate de CNAIR, beneficiarul lucrărilor, până acum, celor de la Porr le-au fost plătite facturi de 98,76 milioane de lei, în așteptarea emiterii ordinului de plată fiind încă o factură cu o valoare de 35,97 de milioane de lei.

Tronsonul I al autostrăzii Sibiu – Pitești continuă varianta ocolitoare a Sibiului cu profil de autostradă și se încheie înainte de Boița. Până la finalizarea celorlalte loturi, traficul acestui tronson va fi conectat printr-un sens giratoriu la DN 7, înainte de comuna Boița.

Vizualizari: 36850

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mc D

Acum 1 lună

Speram sa fie nu doar lucrari rapid incheiate dar si de calitate...vedem in prezent cum se prezinta centura Sibiului care pe multe portiuni arata ca o sosea veche de 30-40 de ani la fel ca si portiunea Saliste-Miercurea....repede nu inseamna intotdeauna si bine...incet dar sigur spun nemtii...incet si prost spunem noi...sa ramanem totusi optimisti avand in vedere ca sectorul nu este foarte lung iar relieful este mai mult decat acceptabil fara greutati deosebite!
Raspunde

Cipi Cipi

Acum 1 lună

Eu zic ca în ritmul asta și mai devreme chiar. La 1 decembrie 2021 mai exact. Pana la vara au timp sa miște pământu cum vor și sa termine podurile începute deja și apoi toată vara pot liniștiți sa asfalteze.
Raspunde

Bla Bla

Acum 1 lună

Nu cu 6 luni mai devreme bai, cu 30 de ani mai târziu......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus