Joi,
13.05.2021
Partial Noros
Acum
10°C

Antonio Andrei Mihail, muzicianul care străbate sute de km cu bicicleta pentru a susține pe FC Hermannstadt

Antonio Andrei Mihail, muzicianul care străbate sute de km cu bicicleta pentru a susține pe FC Hermannstadt

Cornist de meserie la Filarmonica de Stat și Sibiu și iubitor al mersului cu bicicleta, Antonio Andrei Mihail este unul dintre cei mai pasionați suporteri ai echipei de fotbal FC Hermannstadt. De mai bine de un an și jumătate a parcurs mii de kilometri cu bicicleta ca să-și vadă favoriți jucând, indiferent de temperatură sau condiții meteo. Și continuă să o facă deși, poate forma echipei sau rezultatele mai slabe de conjunctură nu-s cele mai încurajatoare. Pentru Antonio Andrei Mihail, FC Hermannstadt este echipa Sibiului, a noastră, a sibienilor, de aceea merită să fim alături de ea.

”Sunt cornist și efortul pe care îl depun este echivalent întru câtva efortului unui sportiv de performanță. Bicicleta oricum îmi este mijloc de transport aproape tot timpul anului iar fotbal... nu am pretenția că știu. FC Hermannstadt este echipa Sibiului! E vorba de sentimentul acela de mândrie locală. E echipa noastră. Alături de Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ”Radu Stanca”,  Ansamblul "Junii Sibiului", Muzeul Astra, Biblioteca Astra, Muzeul Brukenthal, Teatrul de Balet, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong”, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu și multe alte instituții, sportive, de învățământ și culturale, este poate cea mai reprezentativă instituție fanion a orașului Sibiu. Până la urmă "Noi suntem Hermannstadt!"”, spune muzicianul în vârstă de 41 de ani.

Absolvent al Liceului de Muzică ”Dinu Lipatti” din București și, ulterior, al Universității Naționale de Muzică București, Antonio Mihail a devenit sibian prin adopție în 2006, cu un an înainte de Capitala Culturală Europeană.

Deși folosește aproape zilnic bicicleta, Antonio Andrei Mihail a ajuns să meargă la meciurile FC Hermannstadt pe două roți în urma unui pariu. ”Pe 3 mai 2019 făcusem un pariu cu ”D'acii” (galeria FC Hermannstadt n. r.) într-o deplasare lungă în iarnă. Țin minte că am plecat foarte supărat de la meci. Atunci am luat hotărârea ca în măsura în care pot, deplasările, și au fost destule și "acasă" la Tg. Mureș, să le fac cu bicicleta în semn de susținere și încurajare a echipei. Un gest sportiv pentru încurajarea unui gest sportiv. Sunt un om simplu. Un suporter înfocat lasă familie, lasă job, lasă tot și merge după Echipă. Eu fac asta în măsura în care timpul și timpurile mă lasă. Cel mai lung drum după echipă a fost Sibiu- Pitești și retur, dus pe Transfăgărășan și întors pe Transalpina la meciul FCSB - Hermannstadt din 14 iulie 2019. Acel promițător 4 - 3 cănd antrena dl. Costel Enache. A durat cinci zile cu opriri în Cârțisoara, Curtea de Argeș, Pitești și Novaci. Am promis că fac drumul acesta”, povestește Antonio Andrei Mihail.

Fiecare deplasare are farmecul ei și nicio ”excursie” nu este la fel cu precedenta, deși poate este vorba de același stadion. Nu de puține ori Antonio a plecat dezamăgit de la meci – FC Hermannstadt se pricepe bine la asta, însă nu s-a descurajat. Dimpotrivă, tocmai în acele momente un suporter trebuie să-și arate dragostea.

”Au fost și meciuri care m-au dezamăgit. Primul la care am venit cu bicicleta este unul dintre ele. Dar drumul întotdeauna a meritat. Lupta este luptă și când câștigi, și când pierzi. Iar echipa are nevoie de încurajare mai ales când pierde. Hermannstadt sau Sibiu cum ne place nouă să o strigăm din peluză, este o echipă de fotbal mică... Dar cu un suflet mare! Ca obiectiv în acest sezon... m-aș bucura tare mult să ajungă în play-off, ceea ce potrivit unui scenariu optimist, chiar se poate!”.

Când întâlnești un om atât de pasionat de sport și de ciclism, nu poți să nu-l întrebi ce părere are despre pistele de bicicletă din Sibiu și susținerea pentru sport oraș.

”Sibiul este un oraș în care încă se mai poate circula cu bicicleta. Tot județul e foarte ofertant în ceea ce privește turele foto și cu bicicleta. Nu există loc în care să nu găsești ceva de văzut. Cine trece prin Sibiu mie-n sută se va întoarce măcar o dată. Pistele de bicicletă... sunt cum sunt. E bine că sunt. Dar de multe ori se confundă cu trotuarele pietonale. Noi, pietonii și bicicliștii ne înțelegem. Sibiul are și baschet, se pregătesc și viitorii fotbaliști la Interstar, a apărut și o echipă de fete, e Sibiu Open la tenis, brevetele de ciclism anduranță încep la Sibiu, e Turul Ciclist al Sibiului de urmărit, Raliul Sibiului, să nu uităm de motocicliștii care ne încântă anual cu traseul construit pentru ei pe  bld. Corneliu Coposu... Nu știu rugby dacă mai avem și e foarte dureroasă lipsa stadionului. Încă vreo 2 ani va tot fi...”, este de părere Antonio Andrei Mihail.

Efortul, dedicația și căldura cu care Antonio Andrei Mihail îi încurajează pe fotbaliștii de la FC Hermannstadt nu puteau trece neobservate. Recent, clubul l-a invitat să asiste în exclusivitate la un antrenament al echipei, la final toți fotbaliștii apropiindu-se de tribună și aplaudându-l, așa cum el a făcut-o de mii de ori. Iată mai jos momentul:

În loc de concluzie îl oferim cuvântul cornistului-ciclist-suporter:

”Este bine să combini orice cu sportul și mișcarea în general! Și artiștii joacă fotbal, chiar dacă avem mai multă grijă la mâini, la dinți, la față... Toate cele bune și... HAI SIBIU! FORZA HERMANNSTADT!”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus